Kondensproblemer med AirPods Max?

Apple-brukere oppdaget kondens etter lengre tids bruk

Kaldt vær og metall kan være en dårlig kombo.

PREMIUM DESIGN: Apples nye hodetelefoner fremstår eksklusive med bruk av både aluminium og rustfritt stål. Foto: Apple
PREMIUM DESIGN: Apples nye hodetelefoner fremstår eksklusive med bruk av både aluminium og rustfritt stål. Foto: Apple Vis mer
Publisert

I desember lanserte Apple sine første hodetelefoner med aktiv støydemping, kalt AirPods Max. Til tross for en prislapp på svimlende 7000 kroner ble de raskt utsolgt og har i skrivende stund en leveringtid på 8-10 uker.

Vi har fremdeles ikke fått Apple-hodetelefonene til test, men de første anmelderne ser ut til å gi gode skussmål, og skryter av knallgod lyd og støydemping på nivå med de beste.

Kondensproblemer?

Nå melder imidlertid flere som har klart å få tak i et eksemplar om et potensielt alvorlig problem med at det danner seg kondens på innsiden av øreklokkene etter bare noen timers bruk, skriver Forbes.

På Twitter og Reddit er det flere brukere som klager.

Kondens dannes når fuktig varm luft treffer en kald overflate. I motsetning til de fleste konkurrerende hodetelefoner, som er av plast, er AirPods Max hovedsaklig laget av metall; rustfritt stål på hodebøyla og aluminium på ørekoppene.

- Aluminium ser flott ut, men isolerer dårlig, hvilket sannsynligvis forårsaker kondensproblemet fordi varme bygger seg opp ved bruk av (de tunge) AirPods Max over tid. Hvis eiernes teori er korrekt, er det ingen enkel måte å fikse det på. Det kan også forklare hvorfor nesten alle rivaler bruker plast, skriver Forbes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer