Apple Cube - heldigital og ultrakompakt

Apple følger opp suksessen med iMac og G4, og lanserer en helt ny maskin med navnet PowerMac G4 Cube. Og maskinen er virkelig noe nytt, med et svært kompakt design og absolutt ingen analoge utganger.

Publisert

Den nye maskinen er bare 24 x 20 x 20 cm, og er derfor ikke stort større enn en brødrister. Ut fra boksen kommer det én ledning til strøm, én til skjermen og én til nettoppkobling. Og det er stort sett det hele.

Ingen analog arv

For å koble til skrivere, tastatur, videokamera og ellers alt du har av tilbehør, finner du to USB-porter og to FireWire-porter på maskinen. USB har en kapasitet på 12 Mbit persekund (Mbps), mens FireWire klarer hele 300 Mbps. FireWire-koblingen kan derfor brukes til ekstra harddisker, videokameraer og lignende utstyr som krever en rask forbindelse. USB brukes til skrivere, tastatur, mus og annet som ikke krever så høy hastighet. På toppen av boksen er det en ventilasjonsrist som skal sørge for at G4-prosessoren på 450 MHz ikke blir overopphetet. Det er ingen egen vifte i maskinen. En maskin med 500 MHz vil også bli tilgjengelig etter hvert.

Inne i boksen er det ingen spor for tilleggskort. Det eneste du finner er et spor for grafikkortet (2x AGP). Apple kvitter seg derfor med alle problemstillinger knyttet til bakoverkompatibilitet som gjør Windows til et mareritt når det gjelder stabilitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer