Apple endret 4G-reklamen for iPad 3

iPad 3-reklamen kan ha brutt norsk markedsføringslov. Nå er den endret.

ENDRET: Nå markedsføres ikke iPad 3 som et 4G-brett lenger. Apple kan ha brutt norsk markedsføringslov ved å gjøre det. Skjermdumpene er fra Apples norske nettsider, før og etter torsdag 15. mars.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
ENDRET: Nå markedsføres ikke iPad 3 som et 4G-brett lenger. Apple kan ha brutt norsk markedsføringslov ved å gjøre det. Skjermdumpene er fra Apples norske nettsider, før og etter torsdag 15. mars. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye iPad 3 har blitt markedsført som et 4G-nettbrett, også på de norske Apple-nettsidene.

– Det er den største villedning av forbrukerne på lang, lang tid, sa teleanalytiker John Strand til vår søsterside Digi.no nylig.

Hva er nytt i iPad 3? Her får du alle fakta

4G vil nemlig ikke fungere på iPad 3 i Norge. Det har Apple selv bekreftet til MacWorld.no.

DinSide ba derfor Forbrukerombudet se på saken. I Norge strider det generelt mot markedsføringsloven å reklamere for funksjoner som ikke fungerer, i dette tilfellet 4G.

– Det ser ut til at vi kommer til å ta det opp med Apple, var tilbakemeldingen fra fagdirektør Petter Ravne Bugten i Forbrukerombudet.

Men så skjedde det noe: De norske Apple-nettsidene var nede torsdag morgen, og da de kom opp igjen, var markedsføringen endret.

iPad 3-siden har ikke lenger 4G-merket. Nå står det bare "Next Generation Wireless". 4G nevnes ikke med et ord.

Kan ha vært ulovlig

– Kan det ha vært ulovlig å reklamere for 4G-hastigheter på de norske iPad 3-reklamene?

– Det kan være villedende å fremheve produktegenskaper i markedsføringen hvis disse ikke virker i Norge, forteller Bugten til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.