Rensker opp på App Store

Apple fjerner utdaterte apper

Utviklere får 30 dager på seg. – Jeg blir kvalm, sier en av dem.

FLOMMER OVER: Ifølge den nyeste statistikken finnes det over 3,6 millioner apper på App Store. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Patrick Semansky
FLOMMER OVER: Ifølge den nyeste statistikken finnes det over 3,6 millioner apper på App Store. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Patrick Semansky Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple ser ut til å være i gang med full vårrengjøring på App Store.

Selskapet har ifølge The Verge begynt å sende ut advarsler til utviklere om at apper som ikke har blitt oppdatert på «en betydelig stund», vil slettes.

Utviklerne får 30 dager på seg til å oppdatere appene for å unngå at de forsvinner.

Tidligere nedlastede apper vil ikke forsvinne fra brukernes enheter, men de vil ikke lenger være tilgjengelig på App Store.

Får kritikk

Årsaken til storoppryddingen er at Apple ikke ønsker at gamle og utdaterte apper som ikke fungerer lenger skal være tilgjengelig for brukerne.

Noen utviklere fortviler imidlertid, da de har apper liggende på App Store som ikke har blitt oppdaterte på flere år, men som fortsatt fungerer.

Ifølge The Verge sier flere at de rett og slett ikke har hatt tid til å oppdatere appene. Noen argumenterer også at apper bør forbli tilgjengelig uansett hvor gamle de er.

Noen mener dette rammer spesielt indie- og spillutviklere hardt.

– Jeg blir kvalm. Apple sendte meg akkurat en e-post om at de vil fjerne gratisspillet mitt, Motivoto, fordi det er mer enn to år gammelt, skriver utvikleren Protopop games på Twitter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer