Apple hevdes å skrote omstridt sommerfugl-tastatur

Etter flere år med problemer, byttes det ut med ny løsning, ifølge Apple-kjenner.

TRØBLETE ERSTATNING: I 2015 introduserte Apple et nytt flatere tastatur som blant annet skulle være kjappere å skrive på. Mange har imidlertid hatt problemer med det såkalte sommerfugl-tastaturet, og Apple har måttet gjøre forbedringer flere ganger. Nå skrotes visstnok hele løsningen. Foto: Kirsti Østvang
TRØBLETE ERSTATNING: I 2015 introduserte Apple et nytt flatere tastatur som blant annet skulle være kjappere å skrive på. Mange har imidlertid hatt problemer med det såkalte sommerfugl-tastaturet, og Apple har måttet gjøre forbedringer flere ganger. Nå skrotes visstnok hele løsningen. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Det er Apple-kjenner og analytiker Ming-Chi Kuo som hevder at Apple har planer å om å skrote sitt kontroversielle sommerfugl-tastatur som har blitt brukt i bærbare Mac-er siden 2015, melder 9to5Mac.

Bare pproblemer

Med lanseringen av den nye 12-tommers MacBook-en i 2015, introduserte Apple et nytt og ganske kjapt tastatur, døpt «butterfly». Innføringen av tastaturet har blitt svært omstridt.

Ikke bare fordi Mac-brukerne foretrekker det gamle tastaturet, men også fordi det nye har vært forholdsvis problematisk.

Tastatur har sluttet å fungere fordi støv og smuss har samlet seg under tastene. Flere har også opplevd dobbeltastinger.

Problemet har vært såpass omfattende at Apple opprettet et gratis reparasjonsprogram for dem som er rammet. De gikk til og med ut med en offentlig beklagelse.

Apple har prøvd å gjøre forbedringer underveis, og sommerfugl-tastaturet er nå oppe i sin fjerde versjon.

Tilbake til saksemekanisme

Men skal vi tro Ming-Chi Kuo, som har rykte på seg for å være en av de mest treffsikre i verden når det kommer til å spå hva Apples kommende planer er, skal Apple rulle ut et nytt tastatur basert på den «gamle» saksemekanismen. Den nye løsningen vil benytte glassfiber for å forsterke tastene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer