Apple hevdes å skrote omstridt sommerfugl-tastatur

Etter flere år med problemer, byttes det ut med ny løsning, ifølge Apple-kjenner.

TRØBLETE ERSTATNING: I 2015 introduserte Apple et nytt flatere tastatur som blant annet skulle være kjappere å skrive på. Mange har imidlertid hatt problemer med det såkalte sommerfugl-tastaturet, og Apple har måttet gjøre forbedringer flere ganger. Nå skrotes visstnok hele løsningen. Foto: Kirsti Østvang
TRØBLETE ERSTATNING: I 2015 introduserte Apple et nytt flatere tastatur som blant annet skulle være kjappere å skrive på. Mange har imidlertid hatt problemer med det såkalte sommerfugl-tastaturet, og Apple har måttet gjøre forbedringer flere ganger. Nå skrotes visstnok hele løsningen. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Det er Apple-kjenner og analytiker Ming-Chi Kuo som hevder at Apple har planer å om å skrote sitt kontroversielle sommerfugl-tastatur som har blitt brukt i bærbare Mac-er siden 2015, melder 9to5Mac.

Bare pproblemer

Med lanseringen av den nye 12-tommers MacBook-en i 2015, introduserte Apple et nytt og ganske kjapt tastatur, døpt «butterfly». Innføringen av tastaturet har blitt svært omstridt.

Ikke bare fordi Mac-brukerne foretrekker det gamle tastaturet, men også fordi det nye har vært forholdsvis problematisk.

Tastatur har sluttet å fungere fordi støv og smuss har samlet seg under tastene. Flere har også opplevd dobbeltastinger.

Problemet har vært såpass omfattende at Apple opprettet et gratis reparasjonsprogram for dem som er rammet. De gikk til og med ut med en offentlig beklagelse.

Apple har prøvd å gjøre forbedringer underveis, og sommerfugl-tastaturet er nå oppe i sin fjerde versjon.

Tilbake til saksemekanisme

Men skal vi tro Ming-Chi Kuo, som har rykte på seg for å være en av de mest treffsikre i verden når det kommer til å spå hva Apples kommende planer er, skal Apple rulle ut et nytt tastatur basert på den «gamle» saksemekanismen. Den nye løsningen vil benytte glassfiber for å forsterke tastene.

Det vil ha litt lengre vandring enn sommerfugl-tastaturet, altså vil tastene være litt høyere, hevder Kuo.

Dette har også vært gjenstand for debatt, da ikke alle har vært like fornøyde med at tastene ble såpass mye lavere enn det gamle tastaturet.

GAMMELT OG NYTT: Til venstre er det gamle MacBook-tastaturet med høyere taster enn det nye, som er til høyre i bildet. Foto: Kirsti Østvang
GAMMELT OG NYTT: Til venstre er det gamle MacBook-tastaturet med høyere taster enn det nye, som er til høyre i bildet. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Kommer allerede i år?

Det nye tastaturet skal etter planen dukke opp med en ny MacBook Air-modell allerede i år, og vil komme til MacBook Pro-serien i 2020.

Akkurat det siste vil kanskje skuffe noen, da det ryktes om at Apple kommer med en helt ny 16-tommer MacBook Pro til høsten, og i så fall vil den komme med det gamle, omstridte tastaturet.

Så gjenstår det selvsagt å se om påstandene stemmer. Ming-Chi Kuo har som sagt en god «track record» hva gjelder sine Apple-spådommer.

Mye MacBook-trøbbel

For øvrig har det vært flere problemer med Apples bærbare maskiner i senere tid. Nylig tilbakekalte de 15-tommer MacBook Pro på grunn av fare for overoppheting.

De har også begynt å tilby gratis reparasjon av hovedkortet på noen 13-tommer MacBook Air-maskiner fra 2018, men dette har de ikke gått ut med offentlig, skriver 9to5Mac.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer