Apple introduserer 16-tommer MacBook Pro

Større skjerm og helt nytt tastatur.

ERSTATTES: Apple bytter ut sin største 15-tommer MacBook Pro med en enda større 16-tommerutgave. Den har også mye nytt under panseret. Foto: Apple
ERSTATTES: Apple bytter ut sin største 15-tommer MacBook Pro med en enda større 16-tommerutgave. Den har også mye nytt under panseret. Foto: Apple Vis mer
Publisert

Det har gått rykter i lang tid om at Apple skal lansere en helt ny 16-tommers MacBook Pro. Onsdag ble den endelig offisiell.

Den nye 16-tommeren erstatter 15-tommer MacBook Pro. Det blir da den største bærbare maskinen fra Apple. De har tidligere hatt en 17-tommermodell, men denne ble avviklet i 2012.

Nesten 30.000 kroner

I USA er startprisen den samme som på 15-tommeren den erstatter, det vil si 2399 dollar.

Her til lands har den imidlertid økt med 2000 kroner, til 28.990 kroner, noe som muligens kan skyldes den lave kroneverdien mot amerikanske dollar. Samtidig kommer den nye modellen med dobbelt så mye lagringsplass som forgjengeren, opp fra 256 til 512 GB.

MacBook Pro er heller «folkelig» maskin, den er mer enn arbeidsmaskin, særlig godt egnet for profesjonelle brukere som driver med foto og video og den slags.

Smalere rammer

Hva gjelder de tekniske egenskapene på skjermen, har den en oppløsning på 3072 x 1920 piksler med en punkttetthet på 226, mens lysstyrken er på maks 500 nits. Den støtter utvidet fargerom (såkalt P3) og TrueTone-teknologi, som justerer fargetemperaturen etter lysforholdene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer