Apple inviterer til lansering

Skal trolig lansere nye Mac-er og AirPods.

MACBOOK: Apple skal trolig lansere nye MacBooker med eget brikkesett. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
MACBOOK: Apple skal trolig lansere nye MacBooker med eget brikkesett. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mer enn en måned siden Apple avholdt en stor digital lansering der de avduket den nye iPhone 13-serien og Apple Watch 7.

iPhone 13 er allerede i butikk – les vår test av iPhone 13 og iPhone 13 Pro her – og det er også Apple Watch 7, men du har mer i vente fra Apple i høst.

Nye MacBooker

Selskapet inviterer nå til et nytt lanseringsarrangement, som vil finne sted mandag 18. oktober klokka 19.00 norsk tid.

Apple selv har ikke avslørt hva som står på planen, men det verserer troverdige rykter vil ha det til at iPhone-produsenten skal introdusere nye Mac-er og en ny utgave av AirPods.

Ifølge ryktene skal Apple lansere tre nye PC-er: to MacBook Pro på henholdsvis 14 og 16 tommer, samt en oppgradert Mac Mini. Dersom rapportene stemmer om at de nye MacBookene vil ha Apples eget brikkesett i M1-serien, betyr det at Apple har fullført overgangen fra Intel til egenutviklede brikker.

Bloombergs Mark Gurman hevder at den nye Apple-brikka, som ryktes å hete M1X, vil ha 10 prosessorkjerner mot 8 for M1, samt 16 eller 32 grafikkprosessorkjerner mot 7 og 8 på M1.

Videre hevdes det at Apples Touch Bar kan være på vei ut, mens magnetisk MagSafe-lading, HDMI-kontakt og SD-kortleser vender tilbake, som mange pro-brukere etterspør.

Slik forestiller nettstedet MacRumors seg at nye Macbook Pro kan bli. Foto: MacRumors
Slik forestiller nettstedet MacRumors seg at nye Macbook Pro kan bli. Foto: MacRumors Vis mer

Mac Mini og AirPods

Også nye Mac Mini ryktes å ha den angivelige M1X-brikke, og vil ifølge ryktene oppgraderes med flere USB-C-/Thunderbolt 4-kontakter enn forgjengeren.

Hva nye AirPods gjelder, meldte nettstedet Bloomberg tidligere i år at øreproppene vil ha designlikheter med AirPods Pro – dog uten de myke silikonproppene.

Dette kan gjøre at AirPods 3 passer bedre med flere ører enn den nåværende utgaven, spekulerer ryktene, men det vil tiden vise.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer