Apple inviterer til stor Mac-lansering

Nå kommer den største Mac-endringen på 15 år.

«ONE MORE THING»: Apple holder sin tredje produktlansering på tre måneder og bruker sitt gamle slagord i invitasjonen. Men hva kan vi vente oss? Foto: Apple
«ONE MORE THING»: Apple holder sin tredje produktlansering på tre måneder og bruker sitt gamle slagord i invitasjonen. Men hva kan vi vente oss? Foto: Apple Vis mer
Publisert

Apple har sendt ut invitasjoner til en produktlansering i neste uke, tirsdag 10. november klokken 19 norsk tid.

Det blir selskapets tredje lansering i høst. I september gjorde nye iPad Air og Apple Watch Series 6 sin debut, og i oktober lanserte de iPhone 12.

- Historisk dag for Mac-en

Novemberlanseringen er ventet å handle om Mac og det som er den største forandringen til Apples datamaskiner på over et tiår.

Apple skal etter sigende lansere nye bærbare med sine egne Arm-baserte prosessorer. Selskapet kunngjorde dette allerede på sin årlige utviklerkonferanse i juni, og kalte det en historisk dag for Mac.

Samtidig varslet de de at de første maskinene med Apple-prosessorer ville komme «senere i år».

Ifølge Apple-kjenner Mark Gurman i Bloomberg er det snakk om en ny 13-tommer MacBook Air og to ulike MacBook Pro-modeller (13- og 16-tommer).

Fra PowerPC til Intel til Apple Arm

Apples nye Mac-brikker kommer til å erstatte Intel-prosessorene selskapet har brukt i sine bærbare og stasjonære datamaskiner siden 2006.

Før det brukte de noe kalt PowerPC. Da Apple kunngjorde denne overgangen for 15 år siden, forklarte daværende sjef Steve Jobs at de trengte den kraftigere ytelsen og bedre batteriforbruket Intel-prosessorene kunne gi, skriver The Verge. Det førte også til den drastiske designendringen med ultratynne MacBook Air og det såkalte unibody-designet vi så i MacBook- og MacBook Pro-seriene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer