Apple iPad 4

Den vil ligge under mange juletrær, men hvor mye bedre er egentlig den nye iPad-en? Her er våre inntrykk.

Fjerde generasjon iPad innfrir, selv om iOS begynner å dra på årene og hadde trengt litt fornying. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Fjerde generasjon iPad innfrir, selv om iOS begynner å dra på årene og hadde trengt litt fornying. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den fjerde iPad-en med 9,7" skjerm heter egentlig iPad with Retina Display, og er sannsynligvis det mestselgende nettbrettet i verden i disse dager. Og selv om den er til forveksling lik forgjengeren som kom så sent som i mars i år, er det noen forskjeller likevel.

Det meste er imidlertid likt, og derfor er denne testen i stor grad basert på testen vår av iPad 3.

Les også: TEST: iPad Mini

Dette har skjedd

Men før vi går i gang skal vi se litt på iPad-utviklingen. Det har til sammen vært fem iPad-modeller på markedet. Per 11. desember 2012 er det kun tre av dem som er i salg; iPad 2, Mini og 4. Så selv om iPad 3 bare er ni måneder gammel, er den altså allerede pensjonert. iPad 2 tilbys fortsatt som et rimelig alternativ, og det er først og fremst den vi drar sammenligninger mot i testen.

Tabellen under viser noen av de viktigste forskjellene mellom iPad 1, 2, 3, mini og 4:

Foruten ny prosessor har iPad 4 også fått ny og mindre ladekontakt:

Lightning-kabelen har noen fordeler, ikke minst at den kan plugges i begge veier, er mindre, og ikke fullt så sårbar som den brede kontakten Apple har hatt på sine foregående i-enheter. Ulempen er at du trenger en overgang dersom du har dokker og annet tilleggsutstyr som er tilpasset eldre modeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer