Apple iPad Air 2

Inni den slanke formen skjuler det seg et kraftplugg av et nettbrett.

FORBEDRET UTGAVE: Kort oppsummert er iPad Air 2 mer evolusjon enn revolusjon. Den er tynnere, raskere og kommer nå i gull. Men glitrer den? Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FORBEDRET UTGAVE: Kort oppsummert er iPad Air 2 mer evolusjon enn revolusjon. Den er tynnere, raskere og kommer nå i gull. Men glitrer den? Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det fantes nettbrett før iPad, men det var først da Apple kom på banen i 2010 at salget virkelig tok av. I 2013 skal det ha blitt solgt nesten én million nettbrett i Norge.

Etter årevis med sterkt vekst er imidlertid nettbrett-salget på vei ned. Teoriene om årsakene til nedgangen er mange. At store mobiler samt små og tynne PC-er har tatt markedsandeler er blant de mer åpenbare.

Når Apple nå lanserer en ny versjon av iPad Air som tilsynelatende ikke skiller seg så mye fra forgjengeren, står vi derfor overfor flere spørsmål:

Hvorfor skal de som ikke har kjøpt seg nettbrett til nå, plutselig ha en grunn til å gjøre det? Og har du egentlig behov for å oppgradere hvis du allerede har en iPad?

Alle disse spørsmålene skal vi prøve å besvare i vår test av iPad Air 2.

Les også: Derfor trenger du ikke kjøpe iPad mini 3

Nå enda tynnere

Til tross for at det er over ett år siden vi trillet en sekser på terningen til den første iPad Air, er Apples 9,7 tommer nettbrett fremdeles et av de beste på markedet. Så hva mer var det egentlig å hente?

Det som har fått mest oppmerksomhet, er hvor mye tynnere iPad Air 2 er, ned fra 7,5 millimeter til 6,1 millimeter. Hvor merkbart det er, kommer riktignok an på hva du er vant til fra før. Begge er uansett veldig slanke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer