Apple iPad Mini med retinaskjerm

Denne kommer til å ligge under mange juletrær i år. Det er bare å glede seg.

iPad Mini med retinaskjerm er langt bedre enn forgjengeren på mange punkter, men den er også blitt dyrere og en smule tykkere og tyngre. Dekselet på bildet er ekstrautstyr. Foto: Bjørn Eirik Loftås, DinSide.no
iPad Mini med retinaskjerm er langt bedre enn forgjengeren på mange punkter, men den er også blitt dyrere og en smule tykkere og tyngre. Dekselet på bildet er ekstrautstyr. Foto: Bjørn Eirik Loftås, DinSide.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple lanserte i høst to nye iPad-er - iPad Air og iPad Mini med retinaskjerm. De to brettene er på sett og vis veldig like på utsiden, men sistnevnte har en skjerm på 7,9 tommer, mens iPad Air er på 9,7 tommer.

Resten er forbausende likt, både på ut- og innsiden. Derfor vil du også kjenne igjen mange elementer fra iPad Air-testen i denne artikkelen.

Men vi kan se på de viktigste forskjellene først:

iPad Mini: 200 x 134,7 x 7,5 mm, veier 331/341 gramiPad Air: 240 x 169,5 x 7,5 mm, veier 469/478 gram

Begge brettene kommer med kapasiteter på 16, 32, 64 og 128 GB, og kan fås med 4G-støtte for surfing på mobilnettet. Prisene starter på 3.290 kroner for iPad Mini, mens iPad Air koster fra 4.090 kroner.

Nesten lik forgjengeren

Ved første øyekast er det også vanskelig å se noen forskjell fra fjorårets iPad Mini, designet er nemlig nesten identisk. Den eneste lille forskjellen er at årets utgave er 0,3 mm tykkere og 23 gram tyngre.

Og dette er et kjennetegn ved mange av Apples produkter: Mellom hver nye utgave av produktene har ikke forskjellene vært revolusjonerende når det kommer til design. Men hva angår ytelse, skjermkvalitet og vekt blir det gjort viktige forbedringer hele veien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer