– Apple-kartene er en katastrofe

Apple har byttet ut Google-kartene med sine egne. Det var i beste fall alt for tidlig.

Ifølge Apples nye kart er Rådhusplassen det nye navnet på Busundveien i Hole kommune. Det er bare én av svært mange feil og unøyaktigheter i kartene. Foto: DinSide
Ifølge Apples nye kart er Rådhusplassen det nye navnet på Busundveien i Hole kommune. Det er bare én av svært mange feil og unøyaktigheter i kartene. Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mediene har vært fulle av kritikk mot Apples nye karttjenester for iOS 6, på iPhone, iPod Touch og iPad. Kartene har mange fancy egenskaper, inkludert 3D fugleperspektiv og sving-for-sving navigasjon - men nøyaktigheten er til dels skremmende dårlig.

Se også hva vi liker med iOS 6

Største blunderen på mange år

The Guardian er blant kritikerne som hevder at den nye karttjenesten (som er laget i samarbeid med TomTom) er den største blunderen på mange år fra verdens mest suksessrike teknologiselskap - som er kjent for å gjøre tingene skikkelig før de lanseres.

For hør bare her: Togstasjonen i Tokyo har forsvunnet, Paddington stasjon i London har forsvunnet, togstasjonen i Helsinki har blitt til en park, og Dublin har fått en ny flyplass. Og alt dette ble oppdaget bare minutter etter at iOS 6 ble lansert onsdag.

Kontrasten til Google-kartene i iOS 5 når det kommer til nøyaktighet, er dermed svært store.

Slik løser du trådløsproblemet etter oppgradering til iOS 6

Ille også i Norge

I går fikk vi et tips fra en leser fra Porsgrunn, som hadde funnet byen sin på en øy i havgapet, og det fikk oss til å gjøre noen egne undersøkelser. Det tok ikke mange minuttene før vi hadde samlet et knippe med vanvittige eksempler på en karttjeneste som i skrivende stund er ubrukelig for store deler av landet:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer