Apple klar med 3. generasjon Mac mini

Den lille boksen er perfekt til stuebruk. Nå har den dessuten blitt langt kraftigere.

Publisert
Sist oppdatert

Apple lanserte som ventet en rekke nyheter på maskinvarefronten i dag, deriblant oppgraderte iMacer og en ny Mac Pro, men også den kjekke Mac Mini kom i nye versjoner - for første gang siden 2006.

Les også: Mac fyller 25

Betydelig oppgradert

Mac mini anno 2009 har beholdt størrelse og design (16,5 x 16,5 x 5 cm), den er fortsatt ikke større enn en matboks. Men på innsiden er den blitt betydelig oppgradert.

Den kommer nå i to utgaver, begge har en Intel Core 2 Duo prosesor på 2 GHz, mens den billigste er utstyrt med 1 GB DDR3-minne og 120 GB harddisk, den andre har dobbelt så mye minne og 320 GB harddisk. Begge kan oppgraderes med inntil 4 GB DDR3-minne. Nye Mac mini har fem USB 2.0-porter (fire forrige gang), FireWire 800 og SuperDrive (dobbellags DVD-brenner).

Grafikken er oppgradert fra Intel i950 til Nvidia GeForce 9400M, som skal gi inntil 5 ganger høyere ytelse. Nytt er også at Mac Mini har to videoutganger, Mini DisplayPort og DVI.

Mac mini leveres nå med OS X Leopard og iLife '09-pakken som standard.

Strømgjerrig

Og hvis du var bekymret for strømforbruket, beroliger Apple med at Mac Mini forbruker fra kun 13 watt, noe som skal gjøre den til den mest strømgjerrige stasjonære datamaskinen på markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer