Apple klar med 450 MHz G3

Mange har ventet på denne oppgraderingen, flere trodde den skulle komme i april, men den kom altså 1. juni. Samtidig blir det flere endringer i modellserien.

Apple klar med 450 MHz G3
Publisert

Toppmodellene i den svært spesielle PowerMac G3-serien blir nå utstyrt med en PowerPC-prosessor på 450 MHz. Dette skal gi en ytelsesforbedring på opptil 23%. Tidligere har 400 MHz vært topphastighet fra Apple, mens raskere prosessorer har allerede vært tilgjengelig fra tredjepartsleverandører i form av prosessoroppgraderinger, både for nye og eldre Mac’er.

Taktisk oppgradering?

Denne oppgraderingen kommer derfor ikke som noen overraskelse, det er mer en taktisk manøver enn en utvikling av teknologien. Salget av de nye, fancy blå/hvite maskinene har nemlig gått så bra at det ikke har vært nødvendig å ”gi ved dørene”.

De nye 450 MHz toppmodellene vil koste det samme de detroniserte 400-MHz modellene, mens disse og 350 MHz-modellene vil falle et hakk ned i pris. Du får med andre ord 50 MHz ekstra "på kjøpet"...

Nye standardmodeller

Standardmodellene beregnet for salg over disk vil også endre seg i og med introduksjonen av de nye modellene. DVD-ROM-leser og Zip-stasjon vil bli tilgjengelig på alle toppmodellene i hver hastighetsklasse, men DVD vil også være et alternativ i den nest rimeligste 350 MHz-modellen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.