Ny iPhone like rundt hjørnet:

Apple-kode avslører detaljer om ny iPhone

Bekrefter blant annet designen som allerede har vært kjent.

BEVISET: En kommende iPhone-modell vil ha en skjerm som dekker hele fronten, med unntak av et lite felt øverst. Her forklarer utvikleren Steve Troughton-Smith hvordan han fant ikonet i den sylferske Apple-koden. Skjermdump: Twitter
BEVISET: En kommende iPhone-modell vil ha en skjerm som dekker hele fronten, med unntak av et lite felt øverst. Her forklarer utvikleren Steve Troughton-Smith hvordan han fant ikonet i den sylferske Apple-koden. Skjermdump: Twitter Vis mer
Publisert

Det nærmer seg den tiden av året da Apple har for vane å presentere minst én ny iPhone, og ryktene har versert lenge om en toppmodell med en skjerm som dekker så å si hele fronten.

Og nå tyder alt på at designen endelig bekreftes av Apple selv - naturlig nok ikke offisielt, men dypt inni programvaren til den kommende Apple-høyttaleren HomePod (dukker opp i butikkene før jul), finnes det beviser.

Sylfersk iOS-kode

Flere utviklere har det siste døgnet, etter at Apple gjorde HomePod-programvaren tilgjengelig, kastet seg over koden på leting etter spennende detaljer.

Den irske utvikleren Steven Troughton-Smith, kunne raskt bekrefte på Twitter at HomePod kjører iOS, samme operativsystem som på iPhone og iPad. Og dermed åpenbarte det seg detaljer i koden som slett ikke bare omhandler HomePod.

Ansiktsgjenkjenning

Troughton-Smith fulgte raskt opp med en tweet om at han hadde funnet en kodesnutt som refererte til en funksjon for å låse opp iPhone basert på ansiktsgjenkjenning, noe som ikke støttes av eksisterende modeller. Funksjonen omtales som «Pearl ID».

Den brasilianske iOS-utvikleren Guilherme Rambo klarte kort tid etter å finne et ikon i koden som skal illustrere den nye iPhone-toppmodellen. Ikonet viser en telefonfront der kun et lite felt øverst ikke er en del av skjermen. I dette feltet ligger mest sannsynlig frontkameraet og en høyttaler.

Ikonet samsvarer helt med ubekreftede bilder vi allerede har sett av den kommende iPhone-modellen.

TRE MODELLER: Forbes spekulerer i at vi vil få se tre nye iPhone-modeller i høst: iPhone 7s, 7s Plus, og den nye iPhone X - her i midten. Designen stemmer helt overens med ikonet som nå er avslørt. Illustrasjon: iDropNews.com
TRE MODELLER: Forbes spekulerer i at vi vil få se tre nye iPhone-modeller i høst: iPhone 7s, 7s Plus, og den nye iPhone X - her i midten. Designen stemmer helt overens med ikonet som nå er avslørt. Illustrasjon: iDropNews.com Vis mer

Lanseringen av nye iPhone-modeller bruker som regel å finne sted i september, og Dinside kommer naturlig nok til å gi deg alle detaljene når de blir klare.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer