Macbook Pro 2018

Apple lanserer mye kraftigere Macbook Pro

Lover inntil 70 prosent bedre ytelse.

NY OG BEDRE SKJERM: Nye Macbook Pro har blitt inntil 70 prosent raskere enn forgjengeren, og har fått en ny og mer lyssterk skjerm. Foto: Apple
NY OG BEDRE SKJERM: Nye Macbook Pro har blitt inntil 70 prosent raskere enn forgjengeren, og har fått en ny og mer lyssterk skjerm. Foto: Apple Vis mer
Publisert

Apples mest avanserte bærbare datamaskin, Macbook Pro, kommer nå i tre nye utgaver basert på åttende generasjon Intel Core i-prosessor. Dermed blir det slutt på modeller med bare to prosessorkjerner; heretter blir det minst fire og maks seks.

To størrelser, mer under panseret

Nye Macbook Pro kommer som før i to størrelser, med 13 eller 15 tommer skjerm. Foreløpig er én ny 13-tommer på plass i Apple Store, samt to 15-tommere.

13 OG 15: Som tidligere, kommer nye Macbook Pro i to størrelser. Foto: Apple
13 OG 15: Som tidligere, kommer nye Macbook Pro i to størrelser. Foto: Apple Vis mer

13-tommeren kommer med 8 GB RAM og SSD på 256 GB, mens 15-tommerne kommer med 16 GB RAM og enten 256 eller 512 GB SSD. Disse skal imidlertid kunne utstyres med inntil 32 gigabyte RAM og hele 4 terabyte SSD på 15-tommeren og 2 terabyte SSD på 13-tommeren. Men da snakker vi om skreddersøm.

Og så kommer de med åttende generasjon Core i5 og i7-prosessorer fra Intel. Vi i Dinside har gjort en rekke ytelsestester av PC-er med disse nye prosessorene, og kan kan skrive under på at forbedringene med hensyn til ytelse, er til dels svært store med denne generasjonen, spesielt i apper og programmer som er laget for å dra nytte av flere kjerner, typisk av nyere dato.

Apple anslår ytelsesforbedringer på inntil 50 prosent på 13 tommeren, og 70 prosent på 15-tommeren, sammenlignet med forrige generasjon Macbook Pro.

13-tommeren kommer med Intel Iris Plus integrert grafikk. Denne er ganske mye kraftigere enn standard Intel HD-grafikk, noe som kommer til nytte i krevende 3D-applikasjoner og spill. 15-tommeren har derimot dedikert grafikkort (AMD Radeon Pro 555X eller 560X med 4GB RAM), som i klartekst betyr langt kraftigere saker.

Bedre skjermer, tastatur og Siri

Skjermene skal også være forbedret, blant annet med lysstyrke på hele 500 nits og True Tone. Sistnevnte sørger for å justere lys og farger etter omgivelsene, slik at de alltid framstår som korrekte på skjermen.

Felles for alle de tre modellene, er at de har fått på plass den mye omtalte Touch Bar og Touch ID for pålogging. De har også fått et nytt tastatur som skal være mer stillegående under bruk. Og så har Mac-en endelig fått full støtte for Siri, Apples kunstige intelligens som vi kjenner fra iPhone og iPad.

TOUCH BAR: Over tastaturet sitter et berøringsfølsomt felt med knapper som endrer seg med konteksten du befinner deg i. Foto: Apple
TOUCH BAR: Over tastaturet sitter et berøringsfølsomt felt med knapper som endrer seg med konteksten du befinner deg i. Foto: Apple Vis mer

Maskinene er også utstyrt med T2-brikken fra Apple, som fra før kun har vært tilgjengelig på den stasjonære iMac Pro. Den sørger for utvidet sikkerhet gjennom sikker oppstart og kryptering og dekryptering av filsystemet i sanntid.

Prisene starter på 19.990 kroner for 13-tommeren, og de to 15-tommerne koster henholdsvis 26.990 og 31.490 kroner. Du finner mer informasjon hos Apple.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer