Apple lanserer nye iMac-er

Med helt nytt tilbehør.

SYLSKARPE SKJERMER: Nå er det kun «Retina» som gjelder hos Apples iMac-serie. Både lillebror og storebror har nå fått superhøyoppløst skjerm. Foto: APPLE
SYLSKARPE SKJERMER: Nå er det kun «Retina» som gjelder hos Apples iMac-serie. Både lillebror og storebror har nå fått superhøyoppløst skjerm. Foto: APPLE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple har i dag sluppet en oppdatering til sin serie med alt-i-ett-maskiner, iMac.

Det var i fjor på omtrent samme tid at selskapet introduserte 27-tommer iMac med såkalt 5K-skjerm.

LES OGSÅ: Er dette verdens bredeste PC-skjerm?

4K og 5K

Nå følger lillebror i iMac-serien etter, men den får «bare» 4K-skjerm. Det er likevel snakk om en oppløsning på hele 4096 x 2304 punkter. 27-tommeren kan skilte med en oppløsning på 5120 x 2880 punkter.

Ifølge Macworld.se skal begge skjermer skal ha samme pikseltettet, 217 ppi.

KRAFTIGERE STOREBROR: 27-tommeren har fortsatt 5K-skjerm som forrige utgave, men har fått ny og bedre innmat. Foto: APPLE
KRAFTIGERE STOREBROR: 27-tommeren har fortsatt 5K-skjerm som forrige utgave, men har fått ny og bedre innmat. Foto: APPLE Vis mer


Skjermene på begge modeller skal visstnok ha fått et større fargeomfang enn forrige utgave, og kan vise 25 prosent flere farger, hevder Apple. Det kan komme godt med for folk som driver med bildebehandling og så videre.

Kraftigere storebror

27-tommer iMac med 5K-skjerm er oppgradert med sjettegenerasjons Intel-prosessor og nyeste AMD Radeon R9-grafikkort, og koster fra 20.490 kroner. Da får du en maskin med 8GB RAM og 1TB harddisk.

21,5 tommer iMac med 4K-skjerm kommer med femtegenerasjons Intel-prosessor og integrert Intel-grafikk. Prisene starter på 12.490 kroner for modellen med 8GB RAM og 1TB harddisk.

LES OGSÅ: Lian Li med supersmart PC-kabinett

Nytt «magisk» tilbehør

Sammen med de nye iMac-ene har Apple også sluppet tre nye tilbehørsprodukter i form av Magic Keyboard, Magic Trackpad 2 og Magic Mouse 2.

Forutenom ny design, har alle fått innebygde oppladbare batterier, i stedet for de vanlige AA-batteriene tidligere utgaver brukte. For å lade tilbehøret, trenger du bare å plugge i Apples Lightning-kabel (den samme som brukes for å lade iPhone og iPad).

Ifølge Apple skal ett minutts lading gi opptil én times bruk. Batteriet skal være fulladet etter bare to timer, og skal gi nok kraft til opptil en måneds bruk, lover selskapet.

TRÅDLØST: Apples serie med trådløst Mac-tilbehør har fått en skikkelig overhaling. Foto: APPLE
TRÅDLØST: Apples serie med trådløst Mac-tilbehør har fått en skikkelig overhaling. Foto: APPLE Vis mer


Apples trådløse tastatur ser litt annerledes ut enn før, og består av et stykke metall som heller noe skrått nedover fra topp til bunn. Tastene skal være litt større enn tidligere, og de skal også være flatere, men ikke så flate som på tastaturet i den nye MacBook-en, ifølge The Verge.

Den separate styreflaten, Magic Trackpad, har gjennomgått litt større endringer på designfronten. Utseendemessig er den laget for å gå i ett med tastaturet, med en metallbunn som skrår nedover fra topp til bunn. Glassoverflaten er nå hvit og 29 prosent større enn før.

Enda mer Force Touch

Som styreflaten på Apples nye MacBook-maskiner, støtter Magic Trackpad 2 såkalt Force Touch, altså at den er trykkfølsom og at du kan trykke hvor som helst på overflaten.

Magic Mouse 2 ser omtrent ut som før, men skal ha en mer solid og lettere konstruksjon, noe Apple lover skal gjøre at den glir jevnere over underlaget.

Det nye tilbehøret fås også kjøpt separat, og koster 1.090 kroner, 849 kroner og 1.490 kroner for henholdsvis tastaturet, styreflaten og musen.

LES OGSÅ: Duger den billigste Mac mini-en?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer