«One more thing»-eventet

Apple lanserer nye Mac-er

Med egne prosessorer får Apples bærbare et solid batteriløft.

SE NÅ: Vi fulgte lanseringen fra klokka 19. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norsk tid tirsdag kveld holdt Apple sin tredje produktlansering på tre måneder. Denne gangen var det Mac som står i fokus, og selskapet avduket sine første maskiner med egenproduserte Arm-brikker på innsiden.

Lanserer M1

M1 er navnet på den første Apple-brikken laget spesielt for Mac. Enkelt forklart erstatter den mange brikker i en nåværende Mac. Den består av en prosessor, integrert grafikkbrikke, Neural Engine, T2-sikkerhetsbrikke med mer.

Prosessoren er på åtte kjerner, hvorav fire har fokus på ytelse og fire har fokus på effektivitet.

Apple hevder naturligvis det er verdens raskeste prosessor, og skryter spesielt av at den har et langt lavere strømforbruk enn PC-alternativene. Maskiner med M1 kan også vekkes umiddelbart fra dvale.

Fordi Apple bytter til en ny plattform må programvareutviklerne gjøre en jobb med å gjøre appene sine kompatible med ny maskinvare. Adobe skal være klar med Lightroom i neste måned og Photoshop tidlig neste år. Microsoft oppdaterer også sine Office-programmer, men har ikke sagt når de blir klare. Apples egne apper vil være klare fra dag en.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.