Apple Mac G3 400MHz – et råskinn i fancy plast

De nye Macene ble presentert i begynnelsen av januar, og det var mye hemmelighetskremmerier rundt både utseende og spesifikasjoner. Utseendet er mildt sagt utradisjonelt. Vi har testet den raskeste modellen på 400 MHz.

Publisert

Apple er ikke redde for å gå nye veier. Med den siste G3-modellserien har de brutt radikalt med flere tradisjoner, og etablert noen nye. Dette gjelder både design og konfigurasjon.

Utseendet er slående. Alle bemerker det, og reaksjonene varierer fra ”Tupperware” til ”veldig elegant”. Det er klare paralleller til iMac både i materialvalg og farger, men målgruppen for denne maskinen er i den andre enden av skalaen. Den er beregnet på erfarne brukere, gjerne profesjonelle i kreative yrker.

Sammen med maskinen fikk vi også teste en 15-tommers flatskjerm i samme design.

Utrolig praktisk kabinett

Apple har hatt svært varierende kabinettløsninger. Den opprinnelige Macen var laget som en lukket enhet, og du måtte ha spesialutstyr for å åpne den. Senere modeller har variert sterkt med hensyn til tilgjengelighet, men dagens modeller er genialt enkle å håndtere.

Det er bare å løfte opp et lite håndtak, og så brette siden på kabinettet ned. Da ligger alle elementer tilgjengelig for alle slags inngrep.

I alle fire hjørnene er det buete håndtak, slik at det er enkelt og elegant å løfte og bære maskinen - fra alle vinkler og posisjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer