Apple Mac mini (2014-utgaven)

Duger den billigste modellen?

DEN BILLIGSTE: Mac mini er den rimeligste inngangsbilletten til Mac-verdenen. Pen og enkel å bruke, men den er ikke helt uten begrensninger. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
DEN BILLIGSTE: Mac mini er den rimeligste inngangsbilletten til Mac-verdenen. Pen og enkel å bruke, men den er ikke helt uten begrensninger. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mac mini er, som navnet tilsier, en bitteliten datamaskin. Det er Apples minste stasjonære, og er i grunn bare en aluminiumsboks uten skjerm, tastatur og mus.

Det er også Apples billigste Mac, med en startpris på 4.290 kroner; 3.400 kroner billigere enn den nest billigste produktgruppen, MacBook Air.

Da Apple tidligere i høst oppgraderte Mac mini-serien, var det to år siden forrige gang. Den har fått litt mer moderne innmat, som en ny prosessor og grafikkløsning, samt raskere WiFi.

Grunnmodellen koster dessuten 600 kroner mindre tilsvarende modell fra 2012, så i teorien burde den være et bedre kjøp enn noensinne. Men den er ikke helt uten begrensninger.

LES TEST: MacBook Air 13" (2014-utgaven)

Lekker og kompakt

Hva gjelder design, ser årets Mac mini ut som den har gjort siden 2011. Lekker, støpt ut i et stykke aluminium med runde hjørner og skarpe kanter. Det skal godt gjøres å finne en stasjonær datamaskin som er like elegant, kanskje med unntak av Apples egen iMac.

Mac mini egner seg like godt på TV-benken som den gjør skrivebordet, og ikke bare på grunn av utseendet og størrelsen, men også fordi det ikke følger noe ekstra utover selve maskinen enn en strømkabel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.