Apple MacBook Air 13" (2013-utgaven)

Den la grunnlaget for en ny tidsregning for bærbare PC-er. Nå har den kommet i ny utgave med fantastisk batteritid. Vi har testet.

FORTSATT EN ENER: Batteritiden er i en klasse for seg, og er en vesentlig oppgradering fra forrige generasjon. Det kommer på toppen av alle de andre gode egenskapene. Foto: Bjørn Eirik Loftås
FORTSATT EN ENER: Batteritiden er i en klasse for seg, og er en vesentlig oppgradering fra forrige generasjon. Det kommer på toppen av alle de andre gode egenskapene. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den første Macbook Air rystet markedet for bærbare datamaskiner da den entret arenaen i 2008, med sin utrolig slanke og robuste innpakning. På den tiden var ultrabook-segmentet fortsatt ikke påtenkt, et segment der MacBook Air i praksis definerte selve malen.

I 2013 er ikke det like oppsiktsvekkende å se slike tynne, lette og robuste datamaskiner som MacBook Air. Og i likhet med mobilmarkedet har konkurrentene lansert produkter som spesifikasjonsmessig langt overgår Apple. Men så var det dette med helheten og bruksfølelsen da, og der bruker Apple ofte å være i førersetet.

Les også: Derfor er det lurt å vente med PC-kjøp nå

Mye nytt på innsiden

Den nye MacBook Air har noen åpenbare fordeler i forhold til forrige generasjon. For det første er den basert på siste generasjon Intel-prosessor og tilhørende brikkesett, kodenavn Haswell. Den store fordelen med den er svært mye mindre strømbruk, spesielt når belastningen er lav. Den integrerte grafikken (Intel HD 5000) har også inntil 40% bedre 3D-ytelse enn forrige generasjon.

For det andre har Apple byttet ut batteriet med et langt kraftigere eksemplar, uten at det har påvirket vekten på maskinen - den er fortsatt behagelige 1,3 kg (gjelder 13-tommeren, 11-tommeren er lettere). Det skal ifølge Apple selv ha forbedret batteritiden fra 7 timer til hele 12(!) timer med variert bruk, og 10 timer med kontinuerlig videoavspilling gjennom iTunes. Det vil i såfall parkere alt av ultrabooks på markedet, men det er ikke sikkert det varer så lenge. MacBook Air er nemlig blant de første på markedet som er basert på Haswell-teknologi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer