Apple MacBook Air 2012 13"

Hva er nytt på den nyeste MacBook Air? Vi har testet.

Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden den første MacBook Air dukket opp i 2008 har det ytre vært rimelig uforandret. Det viktigste har hele tiden vært minimal tykkelse og eksklusivt design, og først i det siste året har dette også blitt hovedtrenden i PC-verdene for mange maskiner i tilsvarende prisklasse - såkalte Ultrabooks. At MacBook Air var stamfaren til Intels Ultrabook-konsept er ganske tydelig.

Men om det ytre har vært tilnærmet likt har det skjedd mye på innsiden. Den opprinnelige modellen hadde en egen variant av Intels strømgjerrige Core 2 Duo, 2 GB minne og en 80 GB harddisk. Selv om alle var begeistret over det ytre formatet, var ytelsen ikke noe å rope hurra for, bortsett fra hos de som hadde råd til å spandere noen tusen ekstra for en 64 GB SSD.

I 2011 kom det største spranget, da ble maskinene utstyrt med Core i5 som standard og ble nesten like kraftige som MacBook Pro, men uten samme tilkoblings- og utvidelsesmuligheter.

2012-utgaven tilbyr en ytterligere oppgradering av maskinvaren, i det ytre er maskinene så like at ingen legger merke til at du har siste modell.

Nytt i 2012

Maskinene kommer nå med Ivy Bridge utgavene av Core i5, (1,8 GHz 3427U) eller Core i7 (2 GHz 3427U). Disse prosessorene har HD4000 grafikk som er vesentlig raskere enn fjorårets HD3000.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer