Apple MacBook Pro

Vi har prøvekjørt den nyeste MacBook Pro i noen uker, og har en oppfatning av hva som gjør at Mac-en øker i salg mens salget av Windows-PC-er stuper.

Nye MacBook Pro er det beste Apple har laget på bærbar-fronten. Men den passer ikke alle, først og fremst på grunn av prisen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Nye MacBook Pro er det beste Apple har laget på bærbar-fronten. Men den passer ikke alle, først og fremst på grunn av prisen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For en tid tilbake lanserte Apple en ny generasjon bærbare MacBook Pro-maskiner. Likhetene med forgjengeren er mange, men Apple har gjort en del forandringer "under panseret":

* Nye prosessorer fra siste Intel-generasjon (Haswell). Disse sørger for ca samme ytelse som forrige generasjon, men bruker mindre strøm. * Intel Iris (Pro)-grafikk gir bedre grafikkytelse, spesielt merkbart i 3D-programmer og spill. * Oppgradert trådløst nettverkskort som støtter den lynraske AC-standarden* Ny generasjon Thunderbolt-porter med doblet båndbredde og teoretisk doblet overføringshastighet* PCIe-basert SSD for økt overføringshastighet* Siste generasjon OSX (Mavericks)* Litt lavere priser enn på forgjengeren

To størrelser

Fortsatt kommer maskinen i utgaver med 13 og 15 tommer Retina-skjerm, og kan i stor grad skreddersys til ditt behov i Apples nettbutikk.

Billigste konfigurasjon på 13-tommeren koster fra 10.990 kroner, mens billigste 15-tommer koster fra 16.990 kroner. Det er med andre ord høyende-delen av markedet Apple fortsatt konsentrerer seg om.

Vi har nå brukt 15-tommeren siden før jul, og det er ingen hemmelighet at det i hovedsak har vært en positiv opplevelse. Grunnmodellen leveres med firekjernet Intel Core i7-4750HQ-prosessor fra Intel, 8 GB RAM og 256 GB SSD, og koster 16.990 kroner i Apple Store.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer