Apple med lynraske bærbare

På utviklerkonferansen WWDC i San Jose har Apple vist sine nye PowerBooks for et entusiastisk publikum. Dette skal være de raskeste bærbare på markedet og har en batterilevetid på 5 timer med ett batteri.

Apple med lynraske bærbare
Publisert

Det er mange spekulasjoner om at Apple vil lansere en bærbar for privatmarkedet, etter mønster av iMac. På WWDC ble derimot 2 nye PowerBook-maskiner lansert av selve den midlertidige Apple-lederen Steve Jobs i hans tale under konferansen.

400 MHz PowerPC

De nye maskinene er helt i toppklassen og tåler sammenligning med hva som helst. PowerPC-prosessoren er på enten 333 eller 400 MHz med kobberteknologi, og systembussen er på 66 MHz. Minnekapasiteten er på opptil 384 MB, men standardkonfigurasjonen er på 64 MB. Den interne harddisken kan være på opptil 10 GB og er av IDE-type.

Skjermen er på 14,1 tommer og har en oppløsning på 1024 x 768.

Det er plass til enten en 24x CD-ROM eller en 2x DVD-spiller i brønnen for utskiftbare enheter. Alternativt kan du også sette inn en Zip-stasjon, en SuperDisk eller en harddisk. Brønnen er av typen som tillater at du skifter enheter mens maskinen er på – såkalt ”hot swap”.

Tilkoblinger

Maskinene har innebygget SCSI, som Apple har gått bort fra som integrert løsning på hovedkortene hos de stasjonære maskinene. Derimot er FireWire ikke standard på de nye PowerBook-maskinene, bare USB. Ønsker du FireWire må du kjøpe et CardBus tilleggskort (PC-kort), som nettopp er lansert av Newer Technology. Det er bare plass til ett type I eller II PC-kort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer