Apple med prosessorer fra Intel?

Dette høres like sannsynlig ut som en hest med svømmeføtter. Apple har hele tiden vært trofast mot Motorola, men blir Apple egentlig sviktet av sin nærmeste alierte?

Apple med prosessorer fra Intel?
Publisert

Det verserer sterke rykter om at grunnleggende endringer i Apples maskinvare må skje i ikke alt for fjern framtid. Samarbeidet mellom Motorola og IBM er ikke lenger så lykkelig og tett som før, og fremtiden til PowerPC-prosessoren er kanskje ikke så sikker og rosenrød som Mac-brukere gjerne vil tro. Derfor vil Apple i løpet av få år måtte skifte prosessorplatform - og Intel's Merced eller etterfølgeren er kandidater som peker seg ut. Eller er disse ryktene bare oppspinn og misforståelser?

Hva satser Apple egentlig på?

MacOS er på vei inn i to forskjellige verdener – en versjon for servere og en versjon for brukere. Kravene til maskinvare for disse to bruksområdene er svært forskjellige, spesielt når det er større nettverk som skal betjenes.

For servere er det administrasjon av datastrømmer som er hovedoppgaven, ikke så mye prosessering av disse dataene.

For de fleste tunge Mac-brukere er det omvendt, med mye krevende prosessering av bilde og lyddata.

Samtidig er det gjennomførte og enkle grensesnittet et stort pluss for ”lette” brukere og støttefunksjoner i et Mac-miljø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer