Beskyldes for monopolvirksomhet:

Apple møter i retten

Rettsaken mot Epic Games starter i dag.

I RETTEN: Rettssaken mot Fortnite-utvikleren Epic Games starter i dag. Foto: AP/NTB
I RETTEN: Rettssaken mot Fortnite-utvikleren Epic Games starter i dag. Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple står overfor en av de største truslene mot jerngrepet det har over sin appbutikk når rettssaken mot Fortnite-utvikleren Epic Games starter.

Det er ventet at rettssaken som starter mandag, vil vare ut mai. En avgjørelse er ventet i løpet av juni.

Apple tjener flere milliarder dollar hvert år på butikken som forer mer enn 1,6 milliarder iPhoner, iPader og andre enheter med innhold.

Selskapet kontrollerer hvem som slipper inn, og stikker av med 15 til 30 prosent av alle kjøp som foretas i appen. Det inkluderer abonnementstjenester.

– Monopolvirksomhet

Det har fått Epic Games, utvikleren av det populære skytespillet Fortnite, til å ta Apple til retten. Fortnite er selv kjent for en egen butikk i spillet, der spillere i tillegg til en abonnementstjeneste kan kjøpe innhold.

Apple avviser Epic Games' anklager om at appbutikken er blitt til en monopolvirksomhet. Strategien med full kontroll over appbutikken var sentral da Apple inntok mobilmarkedet i 2007.

Det er blitt kalt en strategisk genistrek av Apples avdøde stifter Steve Jobs, og har gjort at Apple nå er ett av verdens mest verdifulle selskap, med en verdi på over 2.200 milliarder kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer