Apple overrasker på MacWorld San Fransisco

I Steve Jobs’ åpningstale på denne viktige Mac-messen ble det presentert mange overraskelser. Ryktene har gått intenst i den siste tiden, men nå er det endelig avslørt hva Apple har hatt i ermet – og det er spennende saker!

Apple overrasker på MacWorld San Fransisco
Publisert

Den første overraskelsen var de nye Mac’ene som har gått under navnet ”Yosemite”. Her har riktignok svært mye allerede vært kjent, om ikke bekreftet av Apple. Ryktene har nå stort sett blitt bekreftet, men det var likevel noen egenskaper som var overraskende.

Målsettingen med de nye maskinene var at de skulle:- være kraftigst- ha den beste 3D-grafikken- ha flest utvidelsesmuligheter- ha best design

Prosessor og minne

De nye maskinene har nå en systembuss på 100 MHz, og G3 prosessor i hastigheter på 300, 350 eller 400 MHz. Prosessorene har nivå 2 hurtigminne på 512 eller 1 MB på halve prosessorhastigheten. De kan ha opptil 1 Gb minne og 100 Gb diskplass.

Tilkobling

100 mbit Ethernet er standard, men Gigabit Ethernet vil også være et alternativ.

Både FireWire og USB er standard, men Apple vil også levere et svært rimelig SCSI-kort for brukere som ønsker dette. De fleste Mac-kraftbrukere har i dag et rikt utvalg av SCSI-utstyr.

Grafikk

Grafikken er basert på den nye brikken ATI Rage 128, som for tiden slår alle andre løsninger i alle slags tester. Den kommer med 16 MB minne som standard, og støtter en oppløsning på opptil 1920 ganger 1200 punkter i 32-bits fargedybde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.