Slutt for 12-tommer MacBook

Apple skroter omstridt MacBook

Samtidig senkes prisen på MacBook Air.

KONTROVERSIELL: Med bare én port var 12-tommer MacBook en av Apples mest kontroversielle bærbare gjennom tidene. Etter fire år, tar Apple den ut av salg. Foto: Kirsti Østvang
KONTROVERSIELL: Med bare én port var 12-tommer MacBook en av Apples mest kontroversielle bærbare gjennom tidene. Etter fire år, tar Apple den ut av salg. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SI forbindelse med sin årlige «back-to-school»-kampanje har Apple gjort vesentlige endringer i MacBook-familien.

Det kanskje mest bemerkelsesverdige er at 12-tommeren som bare het MacBook er tatt ut av sortimentet.

Men antagelig fornuftig, for det har vært forvirrende når de har hatt 12-tommer MacBook, 13-tommer MacBook Air og 13- og 15-tommer MacBook Pro. Ikke minst fordi 12-tommeren, som da har vært minst, har vært dyrere enn de større Air-modellene. (Henger du fortsatt med? Nei, nemlig.)

RIP 12-tommer MacBook

Da Apple introduserte den i 2015, var det selskapets tynneste og letteste datamaskin noensinne, og kanskje mest kontroversielt: den hadde bare én USB-C-port. Den var også Apples første maskin som kom med det trøblete sommerfugl-tastaturet, som de har gått ut med offentlig beklagelse om.

Men selv om 12-tommer MacBook var aldri så lekker, klarte den aldri å danke ut maskinen den var ment å erstatte, MacBook Air - som tidligere også var Apples billigste bærbare datamaskin. Den var nemlig MYE dyrere, og selv om MacBook Air også var en særdeles slank maskin, hadde den også flere tilkoblingsmuligheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer