Apple skrur opp hastigheten?

Ifølge kilder hos prosessor-produsenten Motorola, er de i gang med å utvikle nye G4-prosessorer for Mac med hastigheter på 800 og 1000MHz. Det er uvisst når maskinene basert på disse brikkene kommer, men det er uansett en spennende utvikling.

Apple skrur opp hastigheten?
Publisert

Motorola, som lager prosessorene G4-maskinene bygger på, skal kunne levere 800MHz-brikker i slutten av året. Dette betyr ikke at datamaskiner med den hastigheten vil være tilgjengelig med en gang, men det antas at slutten av oktober er en rimelig dato.

Apple har hatt problemer med sin G4-linje, grunnet at Motorola ikke klarte å levere nok brikker. Toppmodellen med en hastighet på 500MHz ble utsatt til lenge etter den opprinnelige lanseringsdatoen, og selv om den nå er bredt tilgjengelig har det ødelagt noe av ryktet til selskapene. Vi regner derfor med at Motorola denne gangen vil satse alt på å faktisk ha 800MHz-prosessoren klar til levering i september.

Den nye prosessoren bygger på en helt ny arkitektur, som tillater høyere klokkehastigheter. Det er derfor sannsynlig at vi en gang i løpet av år 2001 vil se G4-maskiner med 1GHz, som vil tilsvare en 1,5GHz Pentium III. Prosessoren (kjent som G4 Plus) har også 256 KB andrenivå hurtigminne , og støtter opp til 2 MB med ekstern tredjenivå hurtigbuffer.

Den solide prosessor-arkitekturen til Motorola, og det nyeste operativsystemet til Apple (MacOS X) som utnytter denne maskinvaren godt, er en svært god kombinasjon som trygt kan konkurrere med kraftige Pentium III- eller Athlon-maskiner. Forutsatt at alle komponentene blir levert i tide...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer