iPhone 13 Face ID

Apple snur

Selskapet har fått kritikk for iPhone 13-krav, men planlegger endringer i en programvareoppdatering.

IPHONE 13: Dersom et ikke-autorisert verksted bytter skjerm på iPhone 13, vil Face ID slutte å fungere. Nå varsler Apple endring. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
IPHONE 13: Dersom et ikke-autorisert verksted bytter skjerm på iPhone 13, vil Face ID slutte å fungere. Nå varsler Apple endring. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kort tid etter lanseringen av iPhone 13 ble det klart at det ikke er lurt å bytte skjermen på mobilene selv, dersom den skulle knuse eller ta skade slik at det var på tide å skifte den ut.

Nettstedet iFixit avdekket nemlig at ansiktsgjenkjenningen Face ID deaktiveres når iPhone 13-skjermen byttes av et ikke-autorisert verksted, noe som blant annet fikk «retten til å reparere»-forkjempere til å reagere. Apple har nemlig tidligere fått kritikk for å jobbe mot slike lover.

Gjør helomvending

Nå ser det ut til at Apple snur.

Hvis man bytter en iPhone 13-skjerm uten å overføre en mikrokontroller fra den gamle til den nye, slutter Face ID å fungere. En prosess som ifølge iFixit er svært krevende, både tidskrevende og fordi reparatøren er avhengig av spesialutstyr.

Men Apple forteller nå at de vil endre på dette.

– En løsning blir tilgjengelig i en kommende programvareoppdatering, sier Apple til Engadget.

At en reparatør ikke er avhengig av å overføre mikrokontrolleren, vil i så fall gjøre det mye enklere for ikke-autoriserte verksteder å skifte skjerm på iPhone 13-serien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer