Apple tilbakekaller lade-adaptere

Nå gjelder det produkter som er solgt over en tolvårsperiode.

BØR BYTTES: Apple vil nå ha tilbake adaptere av denne typen, solgt helt tilbake til 2003 fordi de kan gi elektrisk støt. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
BØR BYTTES: Apple vil nå ha tilbake adaptere av denne typen, solgt helt tilbake til 2003 fordi de kan gi elektrisk støt. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren 2014 kalte Apple tilbake ladere som hadde vært solgt med iPhone 3GS, 4 og 4s, på grunn av brannfare.

Nå viser det seg at noen adaptere gir fare for elektrisk støt om man berører dem, og følgelig vil Apple gjerne at du bytter dem med en ny utgave.

Dette ser ut å være et resultat av at Nkom advarte mot livsfarlige iPad-ladere i fjor sommer og åpnet tilsynssak mot Apple.

- Nkom er fornøyd med at Apple er føre var og tilbakekaller utstyret for å hindre potensielt farlige situasjoner, sier senioringeniør Paul-Erling Lia i Nkom i en pressemelding.

LES OGSÅ: Advarer mot potensielt farlige piratladere

Solgt fra 2003-2015

Dette gjelder adapterne som man kan fester på laderen, og som har fulgt med Mac og iPad i en årrekke – helt tilbake til 2003. De har også vært inkludert i pakken «World Travel Adapter Kit», der det fulgte med forskjellige adaptere til bruk i ulike land.

Du kan selv sjekke om ditt adapter er berørt. Skill det fra laderen og se inni om det enten står EUR, eller 4-5 mindre beskrivende tall eller bokstaver:

Apple tilbakekaller lade-adaptere


Varianten til venstre er altså den som kan gi fare for elektrisk støt og bør byttes i den nye utgaven, merket EUR her i Europa.

Problemet er at selve pinnene i stikkontakten kan løsne fra resten og dermed sitte igjen i veggen. Å ta på dem da kan være livsfarlig.

LØSNER: Her ser du hvordan pinnene i iPad-laderen løsner. Disse blir sittende fast i stikkontakten, og kan gi kraftig støt om man forsøker å dra dem ut igjen. Foto: NKOM
LØSNER: Her ser du hvordan pinnene i iPad-laderen løsner. Disse blir sittende fast i stikkontakten, og kan gi kraftig støt om man forsøker å dra dem ut igjen. Foto: NKOM Vis mer


Om du har en defekt enhet

Du finner informasjon om returprogrammet på Apples hjelpesider.

Du kan bytte ut adapteret hos en Apple-autorisert leverandør, be om utskiftning på nettet eller konakte Apples kundestøtte. Merk at du også må finne frem serienummeret til enheten adapteret er solgt med.

Merk for øvrig at Pinell, som har solgt 50.000 DAB-radioer i Norge, i høst tilbakekalte to av sine mest populære modeller på grunn av brannfarlig batteri.

LES OGSÅ: Apple tilbakekaller 200.000 høyttalere

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer