Apple TV (2015)

Endelig med apper, men nordmenn får ikke alle funksjonene.

EN HÅNDFULL: Så stor er nye Apple TV. Fotavtrykket er likt som sist, men høyden er nesten det dobbelte. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
EN HÅNDFULL: Så stor er nye Apple TV. Fotavtrykket er likt som sist, men høyden er nesten det dobbelte. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det startet som et hobbyprosjekt, men Apple TV har solgt alt for godt til at Apple kunne fortsette dette som er sideprosjekt.

Den første enheten kom på markedet allerede i 2007. Dernest fulgte versjon 2 og 3 henholdsvis i 2010 og 2012. Den viktigste forskjellen mellom de to siste var at tredjemann støttet full HD-oppløsning (1920x1080).

Ingen 4K-støtte

Det overrasket oss derfor at nye Apple TV bare tilbyr full HD-oppløsning; kanskje spesielt nå som de nye iPhone-modellene har fått muligheten til å ta opp video med 4K-oppløsning (3840x2160).

I dagens TV-marked har jo 4K-modeller for lengst gjort sitt inntog, og 4K-innhold har begynt å komme blant annet både fra Netflix og YouTube. I tillegg begynner konkurrentene, blant annet Nvidia Shield TV, som vi nettopp har fått inn på testlaben vår, støtte for 4K til samme pris.

Timingen hadde altså vært perfekt for Apple TV til å ta steget.

Ny fjernkontroll

Der forgjengeren var basert på IR (infrarødt lys), er den nye fjernkontrollen Bluetooth-basert, slik at det nå ikke lenger er kritisk å måtte sikte på TV-en. Den har også en Lightning-plugg i bunnen slik at du kan lade den opp med samme kabel som iPhone og iPad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer