iPad Pro og iOS11

Apple viser hvordan iPad Pro snart kan erstatte PC-en

Har lagt ut seks videoer på YouTube som viser hvordan vanlige PC-oppgaver kan utføres i iOS 11.

FILBEHANDLER: Snart kan du bla i filene dine på iPad, både lokalt og på diverse nettskytjenester. Det er på høy tid, vil mange hevde. Foto: Apple/YouTube
FILBEHANDLER: Snart kan du bla i filene dine på iPad, både lokalt og på diverse nettskytjenester. Det er på høy tid, vil mange hevde. Foto: Apple/YouTube Vis mer
Publisert

Da vi testet iPad Pro i sommer, var et av ankepunktene våre at pro-faktoren kanskje ikke var den aller største, spesielt ikke for den som ønsker seg et alternativ til PC-en eller Mac-en for å være produktiv i vanlig jobbsammenheng. I så måte ligger Microsoft-konkurrenten Surface Pro milevis foran, mener vi.

Store endringer

Men dette har Apple tenkt å gjøre noe med, og med iOS 11 som lanseres i september, har selskapet skrumpet inn forskjellene betraktelig, ifølge dem selv. Da får vi for eksempel stifte bekjentskap med en en ordentlig filbehandler og en dokk med favoritt-appene dine, ikke ulikt den du finner med Mac-en og bedre multitasking.

VINDU OPPÅ VINDU: Eksempelet over viser hvordan en app flyter over en annen, og kan flyttes rundt. Man kan også dra og slippe innhold fra den ene appen til den andre. Foto: Apple/YouTube
VINDU OPPÅ VINDU: Eksempelet over viser hvordan en app flyter over en annen, og kan flyttes rundt. Man kan også dra og slippe innhold fra den ene appen til den andre. Foto: Apple/YouTube Vis mer

Apple innser imidlertid at de har en vei å gå for å overbevise de mest innbarka Mac- og PC-tilhengerne om at de snart kan klare seg med iPad, og derfor har de lagt ut seks videoer på YouTube som beskriver de viktigste nyhetene for profesjonell bruk.

Kort fortalt

Hver av videoene er på rundt ett minutt, og demonstrerer blant annet hvordan man enkelt kan dra og slippe filer mellom app-vinduer, skanne og signere dokumenter og mye mer.

Dinside kommer tilbake med våre inntrykk av iOS 11 og nyhetene både på iPhone på iPad Pro når operativsystemet blir lansert i september.

Videoene finner du her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer