Test: Apple iPad Air 10,9 (2020)

Apples egen iPad Pro-killer

Nye iPad Air er egentlig Pro-modellen det har vært verdt å vente på.

MYE NYTT: Apple har gjort mange forandringer til årets iPad Air. Den ser nå ut som iPad Pro, og kan også brukes med samme penn og tastatur. Foto: Kirsti Østvang
MYE NYTT: Apple har gjort mange forandringer til årets iPad Air. Den ser nå ut som iPad Pro, og kan også brukes med samme penn og tastatur. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nye iPad Air er den mest spennende iPaden på lenge. Den har arvet det moderne designet til iPad Pro med tynnere rammer rundt skjermen, og kommer med Apples kraftigste prosessor til nå. Touch ID-fingersensoren har dessuten flyttet til strømknappen, eller toppknappen, som Apple kaller den. Sist, men viktigst for noen: den kommer i noen nye stilige farger, inkludert en mer rosa rosegull, mintgrønn og lyseblå.

Budsjettalternativ til iPad Pro

iPad Pro er det heftigste nettbrettet du får kjøpt, om du har råd til det. Nye iPad Air er «budsjettalternativet» vi har ventet på.

Prisen starter på 6990 kroner for 64 GB lagringsplass og kun WiFi-tilkobling. Den såkalte Cellular-utgaven med 4G-støtte, koster 8790 kroner. Du kan også få den med 256 GB lagringsplass, da er prisen henholdsvis 8790 og 10 290 kroner.

Med andre ord er den fremdeles relativt dyr, om enn fortsatt billigere enn iPad Pro. 11-tommeren (som er nærmest identisk med 10,9 tommer iPad Air i størrelse) starter på 9790 kroner for 128 GB-modellen, og du kan få den med opptil 1 TB lagring om du ønsker. Toppspekka med 12,9 tommer skjerm, 1 TB lagringsplass og LTE koster den svimlende 20 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.