Beats Solo Pro

Apples første «on ear»-hodetelefoner med aktiv støydemping

«Verdens mest populære hodetelefoner» lansert i ny versjon.

NYTT DESIGN: Beats Solo har fått et nytt design og byr nå på aktiv støydemping. Foto: Beats
NYTT DESIGN: Beats Solo har fått et nytt design og byr nå på aktiv støydemping. Foto: Beats Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Beats' Solo-serie er verdenst mest solgte hodetelefoner med over 30 millioner solgte eksemplarer. Nå har det Apple-eide selskapet lansert sine første såkalte «on ear»-hodetelefoner med aktiv støydemping, Beats Solo Pro.

Fra før av tilbys støydemping i Studio 3 Wireless-hodetelefonene, som er «over ear», altså sitter de over ørene, ikke utenpå ørene som Solo-klokkene.

Nytt design, helt trådløse

Nye Beats Solo Pro er i praksis oppfølgeren til Solo3 Wireless, men de har fått et nytt navn for å matche Powerbeats Pro og andre Pro-produkter fra Apple.

Både hodebøyla og øreklokkene har blitt redesignet for å være mer behagelige å bruke over lengre tid. Du finner ikke lenger en strømknapp på hodetelefonene, de skrus på idet du bretter de opp.

Hodetelefon-utgangen er også borte, så nå er de helt og holdent trådløse.

INGEN KABEL: I motsetning til forgjengeren kan du ikke plugge i hodetelefon-kabel på Solo Pro. På undersiden kan du se knappen til å skru av og på støydemping. Foto: Beats
INGEN KABEL: I motsetning til forgjengeren kan du ikke plugge i hodetelefon-kabel på Solo Pro. På undersiden kan du se knappen til å skru av og på støydemping. Foto: Beats Vis mer

Demper støy, men kan også åpne opp

Lydmessig skal Beate Pro by på forbedringer sammenlignet med forgjengeren, uten at vi har fått anledning til å sjekke dette selv.

Når det gjelder den aktive støydempingen, kommer Solo Pro med samme teknologi, Pure Adaptive Noise Cancelling (Pure ANC), som finnes i Studio 3 Wireless-modellen.

På grunn av forskjellig formfaktor har imidlertid Beats gjort noen tilpasninger, slik at Solo Pro bedre kan håndtere lydlekkasje forårsaket av blant annet hår, øreringer, ulike former på ørene og bevegelse av hodet.

Ifølge The Verge kan du ikke justere graden av støydemping, det er enten av eller på, i motsetning til hos konkurrenter som Bose.

BYTT MODUS: Vil du høre omgivelsene rundt deg mens du går ute og hører på musikk, kan du trykke på en knapp. Foto: Beats
BYTT MODUS: Vil du høre omgivelsene rundt deg mens du går ute og hører på musikk, kan du trykke på en knapp. Foto: Beats Vis mer

Ifølge Wired har Solo Pro også en funksjon som lar deg aktivere de eksterne mikrofonene slik at det blir enklere å høre lyd fra omgivelse som trafikk eller samtalene. En knapp på venstre hodetelefon lar deg bytte mellom aktiv støydemping og såkalt transparent bakgrunnslyd.

På høyre hodetelefon kan du styre musikk, svare på anrop og aktivere talestyring. Men du må trykke, her finnes ikke berøringsfunksjonalitet.

Supersmidig tilkobling

Som alle nye hodetelefoner fra Beats er Solo Pro ustyrt med Apples H1-brikke, som gir rask tilkobling med iPhone og andre Apple-enheter med synkronisering på tvers av iCloud. Du kan også påkalle Apples taleassistent bare ved å si «Hei Siri».

De støtter dessuten den nye lyddelingsfunksjonen introdusert i iOS 13 som lar deg høre på musikk i to par AirPods-ørepropper eller kompatible Beats-hodetelefoner samtidig.

Du kan fremdeles pare Solo Pro via Bluetooth, så Android-brukere er ikke helt ute i kulda.

SEKS FARGER: Solo Pro kommer i seks forskjellige farger: svart, gråbrun, kremhvit, lyseblå, rød og mørkeblå. Foto: Beats
SEKS FARGER: Solo Pro kommer i seks forskjellige farger: svart, gråbrun, kremhvit, lyseblå, rød og mørkeblå. Foto: Beats Vis mer

Batteritid, da?

Beats lover opptil 22 timer batteritid med støydemping og opptil 40 timer uten. Lading skjer via Lightning, og med såkalt Fast Fuel-lading skal du få cirka tre timer spilletid ved å lade i ti minutter.

Pris og tilgjengelighet

Beats Solo Pro kommer i salg i USA den 30. oktober og vil koste cirka 300 dollar. Norsk pris er 3190 kroner, og de ser ut til å være i salg på norske Apple Store fra og med den 29. oktober.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer