Apples G3-modeller selger vanvittig, mye nytt kommer

iMac dominerer stadig bildet, men nye G3-modeller lanseres tidligere enn ventet. Versjon 8.5 av MacOS er kommet i ny betautgave, og forventes lansert 9 oktober, med flere gode forbedringer.

Apples G3-modeller selger vanvittig, mye nytt kommer
Publisert

1. august satte Apple ned prisene i USA på G3-modellene og det er nå omtrent umulig å skaffe disse fra distributørene. Det finnes fremdeles maskiner ute hos en del forhandlere, men disse er også i ferd med å "forsvinne". Muligens som et resultat av dette, sier ryktene fra Mac-miljøet i USA at de nye G3-modellene med prosessorhastigheter på 266 MHz til 366 MHz lanseres allerede før iMac, rundt den 12 august.

Nye G3-modeller

De nye modellene vil komme i stort sett de samme konfigurasjonene som de tidligere utgavene:

266 MHz bordmodell 32MB/4GB/24x CD 300 MHz bordmodell 64MB/6GB/ZIP/24x CD 333 MHz minitårn 64MB/8GB/AV/ZIP/24x CD 366 MHz minitårn 128MB/4GB UltraWide/24x CD

I Norge opererer Apple med litt avvikende konfigurasjoner.

Prisnivået i USA ligger på fra 1599 til 2999 USD før skatter og avgifter, i Norge og Europa ellers ligger prisene fremdeles en del over dette.

Det forventes ikke at de nye maskinene inneholder annet nytt enn raskere prosessorer.

Nytt tilleggsutstyr

Apple vil sannsynligvis lansere en egen FireWire-løsning i form av et PCI-kort og tilleggsprogrammer. Tilgangen på periferienheter forventes å øke kraftig utover neste år for denne nye, raske seriebussen, både for lagringsmedia og andre enheter som scannere, video og lydutstyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer