TEST: 16-tommer MacBook Pro

Apples nye bærbare er et beist

Større skjerm, bedre tastatur og overraskende gode høyttalere.

MACBOOK: Disse fire tingene har fått seg en solid oppgradering i den nye Macbook Pro. Reporter: Kirsti Østvang. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

Tidligere i høst lanserte Apple en ny utgave av sin mest avanserte bærbare datamaskin, MacBook Pro. Den gamle 15-tommeren er byttet ut med en større 16-tommer. I tillegg til at den kommer med et helt nytt tastatur, har Apple også gjort en del forbedringer på innsiden. Den er et beist av en bærbar, men til den prisen skulle det også bare mangle.

I USA koster den nye 16-tommeren like mye som maskinen den erstatter. På grunn av lav kroneverdi sammenlignet med den amerikanske dollaren, har den blitt 2000 kroner dyrere her til lands. Det vil si at startprisen er 28.990 kroner.

Med andre ord er ikke 16-tommer MacBook Pro en bærbar Mac for hvermannsen. Det er en maskin som faktisk fortjener å inneha «Pro»-betegnelsen, enten du er proff fotograf, videoredigerer, utvikler eller driver med noe annet som krever kraftig ytelse.

Større skjerm i samme innpakning

Designmessig er den nye generasjonen så godt som identisk som den forrige. Apple har vært svært tro mot designkonseptet de siste årene. Chassiset er frest ut av ett stykke aluminium, og du kan velge mellom to farger på metallet, sølv eller stellargrå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer