Apples sjefsdesigner starter eget selskap

Sjefsdesigner Jony Ive (52) i Apple forlater selskapet etter 27 år for å starte sitt eget selskap med den tidligere arbeidsgiveren som kunde.

UT: Apple toppsjef Tim Cook (t.v.) og sjefsdesigner Jonathan Ive fotografert i juni i år. Torsdag kom meldingen om at Ive forlater Apple etter å ha jobbet 27 år selskapet. Foto: Jeff Chiu/ AP/ NTB Scanpix
UT: Apple toppsjef Tim Cook (t.v.) og sjefsdesigner Jonathan Ive fotografert i juni i år. Torsdag kom meldingen om at Ive forlater Apple etter å ha jobbet 27 år selskapet. Foto: Jeff Chiu/ AP/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Meldingen om at britiske Ive forlater Apple kom overraskende som en selskapsmelding fra datagiganten torsdag ettermiddag. Aksjemarkedet svarte med å sende aksjekursen på børsen noe ned.

Samtidig med meldingen om at han forlater selskapet, understreker Apple at de vil være på kundelisten til Ives nye selskap, som heter LoveForm.

Ikonisk designer

Jony Ive forlater Apple etter å ha jobbet der i 27 år.

Han var sentral i utviklingen og utformingen av Apples produkter, og står bak noen av de mest ikoniske Apple-produktene som iPod, iPad, MacBook Air, iMac og iPhone.

Hans design er gitt en stor del av æren for at Apple kom tilbake etter at det var truet av undergang på midten av 1990-tallet.

Ive arbeidet dessuten svært tett med avdøde Steve Jobs.

– Jony er en enestående person i designverdenen, og hans rolle i Apples gjenoppstandelse kan ikke overvurderes, sa konsernsjef Tim Cook i uttalelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer