Archos AV320

Finnes det noe med høyere gadget-faktor enn denne lille boksen fra Archos? Ikke bare kan du se på DivX-film og høre på musikk med AV320, du kan gjøre mye mer enn det… Men er det verdt pengene?

Publisert
Sist oppdatert


Kan dette være produktet alle gadget-entusiaster har ventet på? En dings på størrelse med en PDA (men en god del tjukkere), som er en kombinert videospiller og stereoanlegg? Vi vet ikke hvor nyttig den virkelig er, men utrolig kul er den uten tvil.

Kort fortalt er dette en harddiskbasert maskin som leveres med disker i størrelser 20, 40 og 80 GB. På disken kan du legge inn musikk, videoklipp og bilder, samt bruke den til å ta opp både lyd og video.

Klump med skjerm

Archos AV320


Fronten domineres av en stor, klar og meget bra skjerm på 3,8 tommer. Til høyre for skjermen finner vi en rekke knapper og en liten joystick som tar seg av all kontrollen på enheten (det hadde vært enda stiligere om skjermen var trykksensitiv).

Det er flere tilkoblinger rundt AV320, blant annet USB, AV ut og audio inn. På siden er det også plassert en utbyggingsport der du kan sette inn diverse tilleggspakker, noe vi kommer tilbake til senere. AV320 veier 354 gram, og den kunne kanskje vært penere å se på – men det er naturligvis en smakssak.

Etter å ha ladet opp batteriene er det bare å skru på AV320. Det første vi ser er en meget oversiktlig meny som består av klare ikoner: foto, musikk, video, opptaker, browser og innstillinger. Det er bare å velge en av disse, og du får full oversikt over alle de forskjellige filene som ligger i kategoriene. Da er det bare å trykke og spille av. Tre av de nederste knappene på siden av skjermen har forskjellige funksjoner avhengig av hvilke filtyper du jobber med, for eksempel ved avspilling av video bruker du dem til å sette ned avspillingstempo eller gå inn på innstillinger.

Når du spiller av musikk, kan du også sette opp spillelister (riktignok ikke de mest avanserte), og justere på mange lydinnstillinger.

Brukervennligheten er på topp, og det er virkelig enkelt å betjene AV320. Det eneste problemet er at de tre funksjonsknappene er plassert vertikalt, mens de tilsvarende ikonene på skjermen ligger horisontalt. Det kan kreve litt tilvenning.

Litt rotete overføring

Archos AV320


Innleggingen av filer er for det meste rask og effektiv. AV320 dukker opp som egen stasjon i Windows Explorer når du kobler den til PCen, og det er bare å flytte musikk og bilder til de passende mappene. Med filmklipp er det verre. Archos støtter nemlig bare AVI-filer bygd på MPEG4-profiler (inkl divx), så alle dine .mpg-klipp må konverteres. Det følger med et program på CDen, men du må selv finne og laste ned en kodek som konverterer lyden i klippene, noe som ikke er spesielt nybegynnervennlig. Men etter å ha konvertert klippene dine, er det bare å legge dem inn og spille av i farten.

Så hvordan er kvaliteten? Glimrende. Den store LCD-skjermen spiller av nydelig video med god flyt, og skarpheten og lysstyrken er meget bra. Det er kjempegøy å se på film på denne måten, selv om vi regner med at man blir ganske sliten i hendene etter å ha holdt AV320 i hånden i to timer. Skjermen har også en begrensning: Det er så å si umulig for to personer å se på samtidig, da innsynsvinkelen er dårlig. Du må se direkte på skjermen for å oppleve full kvalitet. Om du vil, kan du koble AV320 direkte til TVen din, og vise film på storskjerm.

Lyden er også meget bra, selv om hodetelefonene som følger med ikke er de beste. Vi prøvde med et annet sett og stilte inn på bass- og diskantnivået, og resultatet ble kjempebra.

Tilkobling

Archos AV320


Hittil har vi bare sett på avspillingsmulighetene til AV320 – men den skal også være en fullverdig opptaker. Via en bro som kobles til utbyggingsporten kan du ta opp ekstern video i flere kvalitetsnivåer. Du kan også ta opp lyd via innebygd eller ekstern mikrofon.

Utbyggingsporten på siden kan også brukes til å koble til andre enheter. Hva med et 3.3 megapiksels kamera med videoopptak, radiomottaker eller minnekortleser?

Spørsmålet er selvsagt hvorvidt du trenger en sånn dings. For deg som reiser mye, er dette helt sikkert et nyttig produkt – du kan ha med deg musikk, film, titte på bilder eller TV-programmer… En svært praktisk innretning med andre ord. Batterilevetiden er naturligvis avgjørende, og til tross for at vi ikke hadde tid til å teste dette mer inngående, er inntrykket vårt at ved filmavspilling varer batteriet i ca. tre timer, og med kun musikk holder det i rundt 10 timer.

Archos AV320 er ikke billig, men ikke avskrekkende dyr heller. For 4.490 kroner (20 GB-utgaven) får du mye moro, spesielt dersom du er mye på farten. Vi kunne for eksempel ønsket vi hadde med oss AV320 på våre nylige flytur til USA, for den hadde gjort livet i økonomiklassen betraktelig lettere.

Klikk her for flere bilder av AV320

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer