Archos først ute med DivX-avspilling

Filmens svar på MP3, DivX-formatet, har foreløpig vært låst til PC-bruk. Men nå lanserer Archos en avspiller i lommeformat, med innebygd skjerm og harddisk.

Publisert
Sist oppdatert

Archos ser dermed ut til å bli den aller første produsenten som lanserer en frittstående avspiller for DivX/MPEG4-filmer. Hvis du vil vite mer om DivX, kan du for eksempel lese denne artikkelen.

Archos Jukebox Multi-Media, som produktet heter, er allerede i produksjon. Og i følge den norske importøren MCOM AS, ventes spilleren i salg her hjemme allerede fra uke 13 i år.

Bærbar underholdningssentral

Spilleren er langt mer enn bare en DivX/MPEG4-avspiller. For det første er den utstyrt med en harddisk på 10 GB, som kan brukes til vanlig ekstern lagring av filer, backup o.l. Den kommuniserer med PCen ved hjelp av USB 1.0-grensesnittet, men kan oppgraderes med både FireWire, USB 2.0 og PCMCIA-moduler, som sikrer langt raskere dataoverføring.

I tillegg til å spille DivX/MPEG4-filer, er Archos Jukebox Multi-Media også en MP3/WMA-spiller, og harddisken er stor nok til å romme tusenvis av sanger. Spilleren er utstyrt med linjeinngang, og kan spille inn lyd og lagre i WMA-format i sanntid.

Du kan også bruke spilleren som stillbildefremviser. Filmer og bilder kan vises på den interne LCD-skjermen, eller på TV/PC. Den innebygde skjermen har en oppløsning på 320x240 punkter, og fungerer også som navigasjonsmeny for innholdet på harddisken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer