Archos lanserer "video-ipod"

Det mangler ikke på konkurranse for Apple iPod om dagen, men de fleste spillerne har enten vært for klumpete eller for usexy til å true tronen. Men Archos har muligens et ess i ermet.

Publisert
Sist oppdatert

Archos er kjent for sine håndholdte multimediaspillere, et par av dem har vi også rukket å teste, sist AV320 i vår. Spillerne har utvilsomt vært interessante, men vekten har så langt vært et stort drawback. AV320 veide 354 gram, og det merkes, enten du bærer den i hånden eller jakkelommen.

Like liten som iPod

Men nå lanserer Archos modellen Gmini 400. Og det er ingen tvil om hvor selskapet sikter seg inn; spilleren er omtrent nøyaktig like stor som en iPod (10,59 x 6.02 x 1.75 cm), og veier kun 1 gram mer - 160 gram. På innsiden sitter den samme 1,8" hardisken som sitter i de nye iPodene.

Den viktigste forskjellen er derimot at Archos Gmini 400 kan spille av videofiler, har innebygd 2,2" skjerm (220 x 176 piksler), og en kortleser for CompactFlash type I-kort. Batteriet er oppladbart av typen li-ion, og skal holde til 5 timer videoavspilling eller 10 timer med musikk. Harddisken er på 20 GB, noe som holder til rundt 30 spillefilmer på halvannen time - i god kvalitet. Kommunikasjon med PC skjer via en USB 2.0 Full Speed port.

I tillegg leveres den med et elektronisk spill, og flere kan lastes ned fra Archos sine nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer