Archos Ondio 128

En flott dings for alle som er glade i digitale musikkspillere: Lille Ondio fra Archos lar deg høre på musikk, radio, og gjøre opptak.

Archos Ondio 128
Publisert
Sist oppdatert

Er du ute etter den ultimate minispilleren du kan ha med deg i lomma? Archos Ondio er muligens en slik løsning. Den kan nemlig en god del mer enn å bare spille MP3-filer, samtidig som den er fremdeles liten og lett.

Først og fremst har Ondio innebygd radiomottaker. Det er jo i seg selv meget hyggelig, men i tillegg kan du også ta opp sendinger og lagre dem på det innebygde minnet. Det er 128 MB minne ledig, og det kan også utvides med MMC-minnekort. En interessant funksjon er en 30 sekunders buffer, som gjør at hvis du hører en sang på radio som du har lyst å ta opp, og trykker på knappen etter at den har startet, kan du fremdeles få med deg begynnelsen av sangen.

Kvaliteten på radiomottaket er middels, da det ikke er noe ekstern antenne på spilleren. Vi anbefaler å bruke radiofunksjonen utendørs, da forholdene er merbarkt verre inne i bygninger.

Ondio kan også fungere som diktafon, og du kan til og med koble til en ekstern lydkilde via en medfølgende kabel, og ta opp fra denne kilden.

Godkjent lyd

Archos Ondio 128


Til tross for å være en rimelig og liten spiller, har Ondio overraskende god lyd. Det er godt med muligheter for å stille inn bass- og diskantnivåer, og kvaliteten, selv med de medfølgende øreproppene, er tilfredstillende. Du kan også justere volumnivået via en liten fjernkontroll på kabelen.

I praktisk bruk er også spilleren meget uproblematisk. Den dukker opp som egen stasjon på din datamaskin, så det er enkelt å flytte over filer (den kan også fungere som en harddisk, slik at du kan lagre alle typer filer).

I det du skrur på enheten, får du fire valg: Radio, Innstillinger, Opptak og Browser. De tre første er ganske logiske, og Browser-menyen gir oss tilgang til alle filene som ligger i minnet. Det er dit du går får å spille av MP3-filer.

En egen menyknapp kan til enhver tid brukes for å endre lydinnstillinger og andre parametre.

Brukervennligheten til menysystemet er stort sett ikke til å klage på, selv om vi klarte å forvirre oss lite grann noen få ganger.

Vi har målt vekten på Ondio til 93 gram, selv om produsenten oppgir at den veier 60 gram. Spilleren er uansett liten og lett, og mye mer funksjonell enn det vi er vant med fra rimelige MP3-spillere. Prisen er heller ikke så verst: 1990 kroner inkludert moms.

Spilleren distribueres av Multimedia Express.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer