Året som gikk - og året som kommer...

I god tradisjon oppsummerer vi årets databegivenheter på hjemmefronten og ser litt framover i tid. Forventer vi omveltninger?

Publisert
Sist oppdatert

I 2004 har utviklingen på datafronten gått sin gang, uten at det ført til noen gjennomgripende endringer i hva vi kan bruke PCene til. Men PC-teknologien involverer stadig flere bruksområder, som gir seg utslag i nye produkter og nye eller endrede bruksmønstre. Det har vi merket også på eget bruk.

PC – oppgraderinger og anskaffelser

I året som har gått har undertegnede faktisk brukt mindre penger på stasjonære PCer enn på mange år. Vår hoved-PC med Athlon XP2500+ som vi oppgraderte i 2003, fortsetter å være tilstrekkelig til det meste. Den har riktig nok fått stadig nye DVD-brennere på besøk, uten at det har blitt noen endelig avklaring på hva som kommer til å sitte der permanent.

Den mest påtagelige flaskehalsen vi merker, er ved konvertering av mediefiler. MPEG2 til DivX eller MPEG4 – wav til MP3 eller WMA osv – det tar tid og ventetid er kjedelig. Derfor vurderer vi å anskaffe enten en maskin med doble prosessorer, eller å vente til neste generasjon prosessorer med doble kjerner blir tilgjengelige.

Dette er ikke helt problemfritt, mange programmer fungerer ikke optimalt med flere prosessorer, men dette er i ferd med å endre seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer