Årets 10 beste gratisprogrammer

Vi har testet og omtalt dusinvis av nyttige gratisprogrammer i 2008. Her er Windows-programmene vi likte aller best.

Publisert
Sist oppdatert

Det begynner å bli lenge siden at gratisprogrammer var ensbetydende med laber funksjonalitet og dårlig programkode. Det er nå nesten ikke en eneste programkategori som ikke har én eller flere gratis alternativer til de dyre betalprogrammene, og som kan erstatte disse for mange.

Det dukker også stadig opp nye forretningsmodeller. Noen produsenter av betalprogrammer gir for eksempel bort programmer, så lenge de skal brukes privat og i ikke-kommersiell sammenheng. Andre igjen utvikles av ildsjeler og miljøer som kjemper for en åpen og tilgjengelig kildekode.

Vi har ikke skilt de forskjellige modellene fra hverandre i denne oppsummeringen. Alle programmene under har likevel én ting felles. De kom ut eller dukket opp i ny versjon i 2008. Vi gjør samtidig oppmerksom på at dette er våre favoritter, blant de programmene vi har testet og omtalt.

Vi ønsker imidlertid at du er med og forteller hvilke programmer fra 2008 som du har likt best. Bruk debatten under artikkelen!

Beste kontorpakke: OpenOffice.org 3.0.0Noe av det mest grunnleggende av programvare på en datamaskin er regneark, tekstbehandler og presentasjonsverktøy. Dette får du fullstendig gratis dersom du laster ned OpenOffice.org 3.0.0. For de fleste vil det ikke være nødvendig å bruke tusenlapper på alternativene som koster penger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer