Årets beste Facebook-nyhet

Endelig slipper du å få beskjed hver gang en tidligere klassekameraet har lagt til en ny tulleapplikasjon.

Publisert
Sist oppdatert

Vi fikk et hint om det allerede i oktober og hevdet at gruppering av venner var rett rundt hjørnet, men nå - drøye to måneder senere er det endelig en realitet.

Hvis du logger inn på Facebook og går inn på "friends"-siden, ser du i høyre marg at det har kommet en ny knapp. Den ser slik ut:

Årets beste Facebook-nyhet


Trykker du på knappen får du et tekstfelt der du kan definere en ny gruppe - den kan du kalle "de nærmeste", "jobben", "de jeg aldri har møtt i virkeligheten" eller hva det måtte være. Når du har opprettet gruppa, legger du til navn ved å begynne å skrive og trykker enter på aktuell person. Du kan også velge "select multiple persons" for å klikke en gang på hver av dem.

Veldig enkelt og veldig kjapt.

Årets beste Facebook-nyhet


Gruppene kan du så bruke på flere måter. Du kan sende en beskjeder og invitasjoner til alle i en gruppe, og klikker du på en gruppe ser du de siste oppdateringene fra personene i akkurat den gruppa.

>> Les også: Og dette skrev du under på?

I følge Facebooks utviklere er dette bare begynnelsen - på nyåret vil det komme flere nyheter knyttet til vennelistene; blant annet har vi grunn til å tro at du på gruppenivå kan styre hvilke deler av profilen din du vil dele, samt velge hvilke grupper du vil høre mer og mindre fra (og forhåpentligvis angi at du ikke vil høre et knyst fra de du aldri omgås, men aldri har turt å fjerne dem fra vennelista di).

Det heter seg i hvert fall som følger:
This is just a start. Expect to see lots of new Friend Lists features in 2008 that will give you more control over the information you share on Facebook and who you share it with.

Kilde: Facebook (link)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer