Årets beste kameraer

Europeiske journalister har talt.

Foto: Vivek Chugh
Foto: Vivek Chugh Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den årlige EISA-utdelingen (European Imaging and Sound Association) er nettopp offentliggjort, der journalister fra en rekke land stemmer frem de beste produktene i ulike kategorier; deriblant foto, mobiltelefoner, TV-er og så videre.

I fotosegmentet er det bladet Fotografi som står for Norges stemmer, representert ved teknisk redaktør Toralf Sandåker.

Her er kameraene den europeiske pressen har stemt frem til topps i år:

Beste profesjonelle kamera

Nikon D3x

Nikons råtass koster riktignok over 50.000 kroner, men skal altså være det beste speilreflekskameraet du får kjøpt pr i dag. Sensoren har en oppløsning på 24,4 megapiksler og produserer flotte bilder selv på ISO 6400.

Beste avanserte kamera

Canon EOS 5D Mark II

Dette kameraet var det første kameraet som også kunne filme i full HD-oppløsning (1080p), og kan også ta stillbilder med oppløsning på 21 megapiksler. Mer om 5D mark II kan du lese i denne artikkelen.

Beste kamera

Olympus PEN E-P1

I denne kategorien kåres det beste kameraet uansett sjanger, og i år falt valget på Olympus lille "speilrefleks" som vi tilbragte en hel dag med tidligere i sommer. Kameraet bruker det nye Micro FourThirds-systemet der den største fordelen er muligheten til å bytte ut optikk selv om de fysiske målene er små.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer