Årets beste spill

Ute etter et godt spillkjøp før jul? Det har kommet mye flott i år, og her er våre absolutte favoritter.

Publisert
Sist oppdatert

2003 hadde mange fantastiske spill å by på, selv om flere meget etterlengtede titler ble utsatt til 2004 (for eksempel Doom III og Half-Life 2). Alle konsoller og PC-plattformen fikk sin andel av flotte spill, og her er en oversikt over hva vi anbefaler fra året som gikk.

XBox

Årets beste spill


Knights of the Old Republic er kanskje det aller beste spillet som kom til Xbox i år. Ikke bare er det et glimrende Star Wars-spill, som virkelig ivaretar stemningen i filmene til tross for at det finner sted lenge før de – det er også et fantastisk rollespill med en involverende historie, massevis av sideoppdrag og spennende karakteroppbygning. Vi anbefaler det på det varmeste.

Les vår anmeldelse

Panzer Dragoon Orta er et actionspill som viderefører den klassiske Sega-serien. Som den lille jenta Orta og hennes drage deltar du i hektiske luftkamper i en sær og spesiell verden. Stemningen er utrolig, grafikken vakker og det er massevis av hemmeligheter å låse opp. Meget bra.

Les vår anmeldelse

Crimson Skies: High Road to Revenge er blant de sterkeste spillene som kom til boxen i høst. Ikke verdens dypeste spill, men en meget underholdende actionfest basert i 30-årene. Du flyr modifiserte krigsfly og skyter på alt som rører seg. Det er massevis av varierte brett og oppdrag, og spillet har fantastisk XBox Live-støtte.

Årets beste spill

Les vår anmeldelse


Project Gotham Racing 2 er i våre øyne et av de aller beste bilspillene for tiden. Et stort utvalg av biler, baner plassert i flere spennende byer og masse spillmoduser gjør det hele til en svært omfattende opplevelse. XBox Live er integrert i enkelspillerdelen, slik at du hele tiden kan følge med på hvor flinke andre spillere er. I tillegg kan du selvsagt også spille mot andre. Grafikken er helt utrolig, og vi mener at hvis du skal kjøpe ett bilspill i år, bør det bli dette.

Les vår anmeldelse

Flere gode spill du bør vurdere til XBox er Amped 2, Top Spin, Rainbow Six 3 og Brute Force.

PlayStation 2

Prince of Persia gir oss plattformopplevelsen Tomb Raider ikke klarte å levere. Den persiske prinsen har unike akrobatiske egenskaper, kan manipulere tiden og slåss med massevis av stil. Det hele foregår i et enormt slott med feller, gåter og fiender, og spillet er blant årets aller stiligste.

Les vår anmeldelse

Årets beste spill


SOCOM: US Navy Seals er et spill som utnytter online-mulighetene til PS2 svært godt. Dette lagbaserte actionspillet lar deg kontrollere dine lagkamerater med stemmen, har massevis av gode oppdrag og fokuserer på sniking fremfor hjernedød skyting. Riktignok er oppfølgeren allerede ute i USA, men vi må fremdeles vente. I mellomtiden er originalen ingen dårlig gaveide.

Les vår anmeldelse

EyeToy er det mest revolusjonerende spilltilbehøret på veldig lenge. Det er et lite kamera du kan plassere på TVen, og det brukes til å kontrollere spillene som følger med. Du bruker rett og slett din egen kropp til å spille, og en PS2 med EyeToy blir et naturlig midtpunkt på enhver fest. Ikke så gøy alene, men virkelig moro med andre.

Les vår anmeldelse

WRC 3 surfer på Petter Solberg-bølgen. Du kan spille som verdensmesteren, høre på storebroren Henning lese opp informasjon og hans kartleser navigere deg gjennom de svingete banene. Fullstendig lokalisert til norsk, med alle baner, biler og førere og mer realistisk følelse enn før, WRC 3 er et supert rallyspill.

Andre viktige titler til PS2 du bør se på er Pro Evolution Soccer 3, Jak II, Beyond Good & Evil og Ratchet & Clank 2.

GameCube

Årets beste spill


Metroid Prime er et av de mest spennende førstepersonsspillene vi har spilt på en lang stund. Det morsomme er at det ikke egentlig er et førstepersonsspill, men et eventyrspill sett fra FPS-perspektiv. Fokuset er mest på gåter, men en god del kamper er det også plass til. Verdenen du utforsker er vakker og spesiell, med ekstremt stemningsfull grafikk og musikk. Spillet er fullt av klassisk 2D-spillbarhet i tre dimensjoner, og Metroid Prime er et av de aller beste spillene til GameCube.

Les vår anmeldelse

Legend of Zelda: The Wind Waker er nok en velkjent serie som dukker opp på GameCube. Vi legger ut på en eventyrlig ferd for å redde søsteren til Link, og oppdager at dette er et av de mest fascinerende og involverende spillene noensinne. Ja, det er barnevennlig og tegneserieaktig, men det betyr ikke at alle med en interesse for spill bør ta del i denne opplevelsen.

Årets beste spill


F-Zero GX kan gjøre deg bilsyk. Verdens raskeste spill er større, penere og mer dramatisk enn noensinne. Du suser langs noen av de mest sinnsyke banene vi har sett, låser opp massevis av hemmeligheter, og denne gang er det faktisk en bakgrunnshistorie med også. Kjøp dette spillet for en fartsfest uten like.

Les vår anmeldelse

Andre GameCube-spill du absolutt bør vurdere er Mario Kart: Double Dash!!, Viewtiful Joe og Resident Evil 0.

PC

Max Payne 2 er riktignok tilgjengelig på andre plattformer også, men det er på PC at spillet virkelig skinner. Spillet er faktisk enda mer voksent enn originalen, med en seriøs bakgrunnshistorie, mye vold og dramatikk. Det er mange forbedringer i forhold til det første spillet, blant annet mye penere grafikk, fysikkmotor og nytt Bullet Time-system. Spillet er litt kort, men byr på en meget intens opplevelse.

Les vår anmeldelse

Årets beste spill


Tron 2.0 er et svært interessant og originalt førstepersonsspill som baserer seg på den klassiske 80-talls filmen. Spillet har en spesiell grafikk som viderefører filmkonseptet, og til tross for at spillbarheten i seg selv ikke er dramatisk nyskapende, er Tron 2.0 ekstremt godt laget.

Les vår anmeldelse

Call of Duty fortsetter der Medal of Honor slapp. Et ekstremt intenst krigsspill lar deg oppleve krigens grusomheter fra nært hold. Som et spill er det ikke spesielt originalt (lineært og lite interaktivt), men som en historietime kan få titler måle seg med Call of Duty. Det er nesten skremmende brutalt, realistisk og overveldende, og et par hakk bedre gjennomført enn Medal of Honor.

Rainbow Six 3 har siden kommet i forenklet utgave på XBox, men PC-originalen er fortsatt populær. Og med god grunn – du får muligheten til å detaljplanlegge oppdrag, velge våpen og lagmedlemmer – det får du ikke muligheten til på XBox. Spennende spillbarhet og gode onlinemuligheter gjør spillet til et meget godt kjøp.

Les vår anmeldelse

Andre solide PC-spill du bør sjekke er Splinter Cell, GTA: Vice City, Halo og Warcraft: Frozen Throne.

Multiplattform

SSX3 er et av de aller beste spillene som har kommet i år. Ikke bare for snowboardinteresserte, men for alle som liker et solid, underholdende og langvarig spill. SSX3 er enormt, det er så mye å gjøre, så mange triks å lære seg og baner å utforske. Det er virkelig valuta for pengene, og underholdning fra ende til annen. Et must, rett og slett.

Les vår anmeldelse

Need for Speed: Underground er nok et Electronic Arts-spill som er en sikker vinner. Ulovlige gatebilløp fascinerer fortsatt, og NFS:U viser frem denne spesielle sporten bedre enn noen andre. Du kan style og oppgradere bilen din, og de sinnsyke fartseffektene er hentet rett fra Hollywood-filmer. Riktignok blir spillet noe ensformig etter hvert, men det er så absolutt moro.

Les vår anmeldelse

Årets beste spill


Tony Hawk’s Underground er den så langt beste inkarnasjonen av det velkjente skatespillet, med større baner, muligheter for å bevege seg til fots og i biler og nye triks. Du kan også skape din egen skater, og spillet har et mer åpen struktur enn tidligere. De flest av nyhetene er ikke revolusjonerende, men gjør et godt spill enda bedre.

Les vår anmeldelse

Soul Calibur II er enda en oppfølger som kanskje ikke revolusjonerer sjangeren, men er rett og slett ekstremt bra laget, med massevis av solid spillbarhet. SCII er et tilnærmet perfekt slåssespill med nok karakterer, hemmeligheter og kombinasjoner til å holde selv de mest hardbarkede entusiastene gående i lang tid.

Les vår anmeldelse

True Crime: Streets of LA blander kjøring, slåssing og skyting på en tilfredsstillende måte. Selv om disse elementene er litt ujevne hver for seg, kombineres de til en underholdende helhet, plassert i en imponerende kopi av Los Angeles. Voksent og seriøst, spillet knuser ikke Grand Theft Auto, men fortjener likevel en plass i samlingen til enhver spillentusiast.

Les vår anmeldelse

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer