Årets mest spennende lommekamera?

Fujifilms nye toppmodell lover svært godt på papiret.

Årets mest spennende lommekamera?
Publisert
Sist oppdatert

I høst besøkte vi Photokina-messen i Köln, og en av de mest oppsiktsvekkende nyhetene på messa, var Fujifilms nye CCD-brikke, som i hvert fall på papiret lover svært godt.

Etter en presentasjon med de ansatte i Fujifilm fikk vi også nyss i at den første modellen med den nye brikken ville se dagens lys i første kvartal, og jaggu viste det seg ikke å stemme.

Den nye toppmodellen heter Fujifilm FinePix F200EXR, der EXR er kodenavnet på den nye CCD-brikken. Fra før er Fujiifilm kjent for å være markedsledende med tanke på støy på høye ISO-verdier, og den nye brikken kan gjøre at dette nå blir enda bedre.

EXR-bildebrikken kan nemlig operere på flere måter. Når det er gode lysforhold, kan du ta bilder med 12 megapikslers oppløsning, men det spennende kommer inn i bildet når du tar til takke med halve oppløsningen. Da kan du velge mellom to varianter:

Høy ISO, liten støy - Her kobles to og to piksler sammen slik at de fanger mer lys. Dermed vil støynivået reduseres på bekostning av oppløsningen.

Bedre dynamisk omfang - eksponerer annethvert piksel ulikt og kombinerer dem til ett bilde med større dynamisk omfang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer