Årets verste passord

Her er topplista!

FELLER: Seniorrådgiver i Norsis, Vidar Sandland, viser hvor enkelt det kan være å lure deg til å gi fra deg passord og brukernavn på nettet. Video: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

2020 er i ferd med å ebbe ut (heldigvis vil mange si), og i ukene fremover vil det nok dukke opp mange oppsummeringer og rankinglister rundtom på nett om hva som var best og verst med dette året.

Sikkerhetsselskapet NordPass postet nylig sin årlige liste: de verste passordene, altså en liste over de passordene som oftest har gått igjen i datainnbrudd og som da sannsynligvis brukes av flest.

12345 ikke lenger mest populært

I fjor var det passordet 12345 som var det mest brukte, men det har nå falt ned på 8. plass.

Vi skal ikke påstå at nettbrukerne nødvendigvis har skjerpet seg, for det er fjorårets sølvmedaljevinner 123456 som nå er det mest brukte passordet, som har blitt eksponert nesten tre ganger så ofte som andreplassen. Der følger sifrene 1-9 , opp fra fjoråretes bronsemedalje. Alle de omtalte passordene tar mindre enn ett sekund å cracke.

På tredjeplass finner vi nykommeren picture1, som ifølge NordPass faktisk tar 3 timer å cracke, og som til sitt forsvar i så måte er det beste passordet av de ti verste. Utrolig nok er fjorårets fjerdeplass, test1 helt ute av topp 200-lista.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer