Argleton eksisterer bare i Googles fantasi

Men hvem har egentlig lagt den der?

HER ER DEN: Argleton ville vært en stusselig by hvis den faktisk eksisterte. Et jorde er som kjent ikke noe særlig å bo verken på eller i.
HER ER DEN: Argleton ville vært en stusselig by hvis den faktisk eksisterte. Et jorde er som kjent ikke noe særlig å bo verken på eller i. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Google er vanligvis i bransjen for ymse typer faktasøk, men nå viser det seg at søkegigantens karttjeneste, Google Maps, inneholder reinspikka fantasiprodukt.

Hvis du skriver inn "Argleton" i karttjenesten vil det ved første øyekast se ut som du har fått treff på et virkelig sted i England, men zoomer du deg nærmere inn i bildet oppdager du raskt at Argleton rett og slett bare et jorde.

Virkelig - men uvirkelig

Denne lille jordbiten har ifølge Daily Telegraph blitt behandlet som et faktisk sted av ulike nettbedrifter som henter adressedataene sine fra Google Maps, men den er ikke mer virkelig enn spøkelser eller Liverpools 19. seriemesterskap.

Argleton, som "ligger" like i nærheten av M58-motorveien, sør for Ormskirk, dukker riktignok opp som åsted for både kiropraktorer, boligsalg og datingtjenester hvis du søker etter bynavnet på Google, men dette er simpelthen reelle tjenester som er lokalisert i samme område som fantasibyen - og ikke midt i den.

Selv om smarte hoder har funnet ut at "Argleton" blir både "Not Real G" og "Not Large" hvis du flytter om på bokstavene i kjent anagram-stil, kan verken Google eller selskapet som leverer kartdataene ifølge Daily Telegraph forklare eksistensen av byen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer